Учні Лисичанської ДШМ №1 здійснили подорож до Західної України

 З 7 по 17 лютого учні шкіл естетичного виховання - переможці конкурсу «Україна очима дітей АТО» здійснили чергову захоплюючу подорож до Західної України у складі «Арт-каравану дружби». Подорож ініційована Всеукраїнською громадською молодіжною організацією «Молодіжний Рух «Здорова Україна» спільно з Закарпатською ОДА.

До складу делегації увійшли учні Лисичанської ДШМ №1: Софія Панічевська (викладач Ольга Тєлушкіна), Поліна Руда (викладач Анжеліка Горбачик), Юлія Попович (викладач Ольга Агафонова).

Дітей та їх супроводжуючих гостинно приймали у Воловецькій філії Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді «Арніка». Під час культурно-розважальної програми чергувалися екскурсії до місцевих пам’яток та музеїв з різноманітними майстер - класами та виставками. Діти відвідали Мукачівський історичний музей «Замок Паланок», замки у смт. Чинадієво та санаторій «Карпати», Міжгірський район, музеї села Колочава, реабілітаційний центр бурих ведмедів у Національному природному парку «Синевир». Подорожували древнім Ужгородом, познайомились з його краєзнавчим та етнографічним музеями. Прийняли участь в екскурсійній програмі «Пізнаємо Воловеччину», відвідавши бункер «Лінія Арпада».

В Закарпатській ОДА діти разом з дорослими традиційно відкрили виставку своїх малюнків «Україна очима дітей із зони АТО». Після насичених екскурсій ввечері на них чекали захоплюючі майстер–класи художньо-естетичного, науково-технічного та еколого-натуралістичного напрямів, спортивні ігри та розваги.

На питання «Чи сподобалася вам подорож?», діти хором відповіли: «Ми в захваті!!!».

Відділ культури Лисичанської міської ради