Як у мікрорайонах міста зиму проводжали та весну зустрічали...

DSCN4971Минулої п’ятниці біля Палаців культури міста відбулись святкові масляні гуляння. Неповторні, веселі, колоритні свята, сповнені народних ритуалів та обрядів, супроводжувалися рядженими, яскравими вокальними та хореографічними номерами.

Упродовж свят присутніх частували млинцями, варениками, домашньою ковбасою і запашним чаєм. Учасники гулянь в яскравих українських костюмах під фольклорну музику та з веселим настроєм запрошували до столу усіх бажаючих.

Гості Палацу культури ім. В.М. Сосюри побували на виставці декоративно-ужиткового мистецтва, де були представлені роботи майстрів Валентини Ромашової, Едуарда Горбунова, Валентини Прокопової та Наталії Торби; відвідали майстер-клас з декоративного розпису млинців з солоного тіста; взяли участь у роботі ігрових атракціонів. Мешканці мікрорайону Склозаводу активно брали участь у масляничній вікторині, змагалися у конкурсах «Ажурний млинчик» та «Банька», разом з учасниками художньої самодіяльності співали та танцювали.

Працівники міського Палацу культури запропонували своїм глядачам цікаву різноманітну ігрову програму, фотозони із ляльками-велетнями, веселу концертну програму і ще безліч всього незвичайного.

Мешканці мікрорайону заводу «Пролетарій» мали змогу відвідати справжній масляничній ярмарок. Спільна творча думка працівників Палацу культури «Діамант», учнів і викладачів загальноосвітньої школи №5 та фахівців відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради дозволила присутнім поринути у веселе народне свято з традиційними смаколиками, козацькими розвагами, чарівними співочими номерами.

Традиційно, наприкінці масляничних гулянь, пройшли обряди проводжання Масляної. У великому хороводному колі учасники заходів простилися з опудалом Масляної і звісно ж, попросили, щоб доля була доброю, літо – теплим, а врожай – багатим!