Поезія міського, або сільського пейзажу

Такій темі була присвячена виставка-конкурс художньої творчості викладачів художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв, яка відбулась 10 лютого на базі Сєвєродонецької дитячої художньої школи .

Конкурс проходив у номінаціях: живопис, графіка та декоративно-прикладе мистецтво. Викладачі з 14 мистецьких шкіл представили 49 робіт. Наше місто на конкурсі представляли 6 викладачів образотворчого мистецтва шкіл мистецтв міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля.

Високоповажне журі, до складу якого увійшли Віктор Скубак - голова журі, викладач коледжу Луганської державної академії культури і мистецтв, доцент, заслужений художник України, член Національної спілки художників України; Борис Романов – художник-графік, лауреат і дипломант міжнародних фестивалів і конкурсів з екслібрису; Ольга Смоліна – доктор культурології, кандидат мистецтвознавства, професор кафедри філософії Східноукраїнського національного університету ім. В.Даля ретельно вивчили кожну представлену роботу та були вражені високою професійністю, натхненням і настроєм які передали художники у своїх картинах.

Визначити переможців було складно, але за підсумками обговорення серед найкращих визначено роботу Наталії Мельникової - викладача художнього відділу Лисичанської дитячої школи мистецтв №1. ЇЇ робота «Вул. Чубаря, 47, м. Бердянськ», яка виконана на папері графітним олівцем, посіла 1-е місце у номінації «Графіка».

Вітаємо Наталію Вікторівну та бажаємо невичерпного натхнення та нових перемог.

З роботами викладачів-лауреатів можна ознайомитися в Сєвєродонецькій Галереї Мистецтв.