Роботу сфери культури Лисичанська відзначено під час обласної колегії

9 лютого в Луганській обласній державній адміністрації відбулось засідання колегії управління культури, національностей та релігій на якому були підведені підсумки роботи сфери культури області за 2017 рік та обговорені перспективи розвитку на поточний рік.

На початку засідання кращих працівників сфери культури Луганщини було відзначено обласними нагородами за досягнення здобуті у 2017 році. Серед кращих Подякою управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток культури та відродження національної свідомості на Луганщини було нагороджено викладача, керівника зразкового хореографічного колективу «Барвінок» комунального закладу «Лисичанська дитяча школа мистецтв № 1» Валентину Самбурову.

Надалі під час своєї доповіді начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Аліна Адамчук відзначила значні події сфери культури Луганщини за 2017 рік, серед яких відновлення профільної діяльності єдиного в області кінотеатру комунальної форми власності Лисичанського комунального підприємства «Кінотеатр «Дружба» на новому цифровому обладнанні та з ортопедичними глядацькими кріслами. Слід зазначити, що з лютого 2017 року кінотеатр здійснив вже 1430 кіносеансів (з них 32 сеанси стрічок вітчизняної кіноіндустрії), які відвідали 20862 глядача. Влітку 2017 року в приміщенні ЛКП «Кінотеатр «Дружба» відкрито перший на сході України критий центр вуличної культури — скейт-парк «Дружба».

Також були відзначені започаткований 1 жовтня 2017 року спільно з Луганським обласним центром народної творчості у м. Лисичанськ І Обласний відкритий молодіжний рок-фестиваль «Зі Сходу до Заходу», за перемогу в якому змагалися 12 гуртів та окремих виконавців; співпраця між працівниками і закладами культури Луганської і Львівської областей у рамках проекту «Змінимо країну разом!»; активна робота щодо оновлення бібліотечних фондів сучасною україномовною літературою через соціальне партнерство; активне позиціонування своїх досягнення творчими особистостями міста Лисичанська в інших регіонах країни та за її межами.

Окремо було відзначено перемогу КЗ «Лисичанський міський краєзнавчий музей» у другому етапі проекту «Заново відкриваємо історичну спадщину Східної України — Музей відкрито на ремонт ІІ» в рамках якого музей отримав технічне обладнання: квадрокоптер, фото- та відео обладнання, проектор, ноутбуки, планшети, принтер, електронний мікроскоп та ряд інших сучасних ґаджетів на загальну суму понад 200,0 тис. грн. Цю техніку музей використовує для організації «Музейної лабораторії», яка займається науково-просвітницькою ті дослідницькою діяльністю, а також працює з навчальними закладами області.

До того ж під час виступів фахівців управління культури була відзначена якісна робота відділу культури Лисичанської міської ради щодо співпраці з управлінням культури та обласними закладами культури.

Під час визначення проблемних питань розвитку сфери культури області Аліна Адамчук наголосила на необхідності більше уваги приділяти зміцненню матеріально-технічної бази та проведенню капітальних ремонтів закладів культури області.