Вітаємо танцювальні колективи Лисичанська - переможців та призерів Чемпіонату Луганської області по танцям

5 листопада у Центрі позашкільної роботи зі школярами та молоддю пройшов Чемпіонат Луганської області по східним, циганським, індійським танцям, сучасної хореографії, народним танцям та хіп-хопу.

Організаторами конкурсу виступили DanceclubIsida, Школа східних танців «Атлантіс», Луганське обласне відділення Комітету сучасної та естрадної хореографії при IAED, за підтримки Української Асоціації виконавців східного танцю і Комітету сучасної і естрадної хореографії при IAED.

У Чемпіонаті взяли участь 11 танцювальних клубів з міст Лисичанськ, Новодружеськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Краматорськ, Сватово, Новопсков, Біловодськ. Наше місто на чемпіонаті гідно представили наступні танцювальні колективи: зразкова студія східного танцю «Атлантіс», танцювальний колектив «Dancestar», хореографічний колектив «Арт Денс», хореографічний колектив «Веселка».

Не можна не відзначити і суддівську бригаду — компетентні педагоги, сильні тренери і постановники оцінювали виступи конкурсантів. Під час заходу члени журі відзначили, що танцювальні постановки від конкурсу до конкурсу стають більш насиченими, цікавими і складними.

Чудові костюми, гарний макіяж, акторська майстерність, досконалість танцювальних ліній — ось основні характеристики виконавців. Запам’яталося багато номерів та постановок. Конкурсантки у своїх виступах використовували багато новаторських нестандартних ідей, рішень і знахідок.

З кожним роком Чемпіонат Луганської області по східним, циганським, індійським танцям, сучасної хореографії, народним танцям та хіп-хопу набуває популярності не тільки серед конкурсантів, а й серед мешканців Лисичанська. На яскраве свято таланту зібралося багато глядачів, які своїми бурхливими оплесками зустрічали кожен номер конкурсної програми.

За результатами змагань танцювальний колектив «Dancestar» виборов одне І місце, хореографічний колектив «Арт Денс» здобув дев’ять І місць, а хореографічний колектив «Веселка» посів ІІІ місце.

Колектив зразкової студії східного танцю «Атлантіс» разом з керівником Іриною Гончаровою підготували 100 хореографічних постановок та отримали 100 призових нагород! З них: І місць — 71; ІІ місць — 21; ІІІ місць — 8. Колектив виборов 11 кубків і 89 призових медалей та грамот. Також, «Атлантіс» пройшов відбір на Чемпіонат України, який відбудеться 17 листопада у м. Київ.

Усі колективи були нагороджені кубками, дипломами і солодкими подарунками.

Вітаємо усіх переможців та бажаємо наснаги до подальших успіхів на «хореографічній ниві»!

Відділ культури Лисичанської міської ради