У Лисичанську привітали людей похилого віку та ветеранів

Під такою назвою, 1 жовтня, з нагоди святкування Дня ветерана та Міжнародного дня людей похилого віку на площі біля Палацу культури ім. В.М.Сосюри відбулась концертна програма. В цей теплий, святковий день творчі працівники Палацу культури та учасники художньої самодіяльності зібрали для глядачів прекрасний осінній букет з чудових яскравих пісень і танців, додали радість довгоочікуваної зустрічі і прикрасили посмішками і сяйвом очей обличчя дорогих гостей концерту.

Солісти Аміна Жалдакова, Олександр Сидоренко, Олександр Титаренко, Валентина Сєдова, Єлизавета Кравцова, вокальні ансамблі «Планета дитинства» та «Чарівниця», танцювальні колективи «Етюд» (керівник Оксана Місюра), «Dancestar» та ЗССТ «Атлантіс» (керівник Ірина Гончарова), театральний гурток «Smile» (керівник Галина Киященко) дарували свої яскраві виступи винуватцям свята. Теплі слова вдячності, знайомі та всіма любимі пісні створювали щасливу та безтурботну атмосферу заходу.

Цього ж дня, в міському краєзнавчому музеї проходила акція «Подаруй вітальну листівку людині похилого віку».

Також до цієї дати, у міському Палаці культури відбулась святково-концертна програма «Мы дети славим седину». Свято пройшло у теплій, дружній атмосфері, за чашкою смачного чаю. Для усіх запрошених лунали щирі слова побажання міцного здоров’я, активного цікавого життя, вічної молодості, а також слова подяки за їх мудрість, життєвий досвід, оптимізм, бойові, трудові перемоги, героїчний внесок в збереження миру на землі.

У святковій концертній програмі взяли участь народний ансамбль народної пісні «Вишиванка» (керівник Ірина Фелік), народний жіночий вокальний ансамбль «Мрія» (керівник Валерій Сидоренко), народний чоловічий ансамбль «Обрій» (керівник Борис Малишев). Музичні номери подарували солісти Інна Павлезова, Галина Шапарь та Петро Муравьйов, соло на акордионі Валерій Сидоренко. Також присутніх вітали члени любительського об’єднання «Исток» Михайло Лисицький, Любов Шипілова та Олеся Козиренко (керівний Тетьяна Фролова), учасники дитячого гуртка «Пролісок» Ірина Метьолкіна, Аліна Моргун та Олексій Фелік (керівник Ірина Фелік). Глядачі із захопленням підспівували солістам, відтворюючи яскраві посиденьки їхньої молодості.

1 жовтня фахівці бібліотеки-філії № 5 оголосили акцію добра «Не запізнитися б з добром». Бібліотекарі завітали до читачів, людей поважного віку, з солодощами, зігріли їх увагою, добрим словом, читали книжки, надали побутову допомогу, тощо.

Бібліотекарі бібліотеки-філії № 3 провели для членів товариства «Джерело» вечір-пісню «А душа співає». На заході присутні не тільки вітали один одного зі святом, а й співали пісні, від душі спілкувались, згадували минулі роки, приймали участь у різноманітних вікторинах.

На годинах доброго спілкування «Бібліотерапія — лікування книгою» (бібліотека-філія сімейного читання № 8), «Мудрі та багаті літами» (бібліотека-філія № 9) бібліотекарі читали книжки, проводили бесіди-рекомендації, міні-диспути з приводу прочитаного, інформували читачів про новинки, що з’явились у фонді бібліотеки.

Весело, цікаво та яскраво в центральній бібліотеці пройшла конкурсно-розважальна програма «Супербабуся». В дружній атмосфері гості взяли активну участь в розважальній програмі: пісенному конкурсі «Пісні моєї юності», переможцями якого стали Тетяна Андріївна Величко, Зінаїда Олексіївна Латарцева, Антоніна Павлівна Прищепа. У вікторині «Ерудована бабуся» на знання лікарських трав переможницею стала Маргарита Іванівна Орешко. Геннадій Іванович Калінін став переможцем у конкурсі «Хто мудріше всіх на світі» на найкращого знавця літератури та історії. Наприкінці заходу подарунком для усіх присутніх стала музична композиція у виконанні автора Любові Шепілової. Захід закінчився солодким чаюванням.

Відділ культури Лисичанської міської ради