В закладах культури Лисичанська відбулась низка заходів до Дня Конституції

З нагоди святкування Дня Конституції України у закладах культури міста відбулась низка заходів, а саме: мультимедійна презентація «Конституція моєї Батьківщини» (центральна бібліотека), історична подорож «Конституція України: із глибини віків до сьогодення» (бібліотека-філія для дітей № 10), історико-хронологічна година «Основний закон України» (бібліотека-філія № 3), історична розповідь «Історичні витоки української Конституції» (бібліотека-філія сімейного читання № 5), інформина «Я — українець і у мене є право!» (бібліотека-філія для дітей № 7), інформаційний гід «Права та відповідальність дітей в Україні» (бібліотеці-філії сімейного читання № 8), історичний хроноскоп «Історія української Конституції» для дітей мікрорайону (ПК ім. В.М. Сосюри, бібліотека-філія № 9).

Ці заходи дали можливість присутнім ознайомитися з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України та зрозуміти, яким важливим і важким був цей процес.

Окрім того, на майданчиках біля міського ПК та ПК ім. В.М. Сосюри відбулись святкові концертні програми, а біля ПК «Діамант» відбувся виступ народного духового оркестру ім. Ф.І. Титаренко. Влучно підібрані і вміло донесені слова ведучих, грайливі й мелодійні українські пісні викликали чудові враження глядачів. Кожен збереже найтепліші емоції, які асоціюватимуться в нього із народною та сучасною українською піснею, танцем, народним костюмом та державною символікою.

В Лисичанському міському краєзнавчому музеї оформлена тимчасова виставка з фондів музею друкованих плакатних матеріалів. Постери містять копії архівних документів і історичні фотографії, що показують етапи становлення української державності та Конституції — від Пилипа Орлика — до часів Центральної Ради і Конституції України 1996 року. Запрошуємо мешканців та гостей міста відвідати виставку, яка триватиме до 11 липня.

Відділ культури Лисичанської міської ради