Ініціативна група громади Лисичанська взяла участь у фестивалі громад у місті Святогірськ

29 та 30 березня у місті Святогірськ Донецької області в рамках проекту Міжнародної організації з міграції «Сприяння стабілізації громад на Донбасі» за фінансової підтримки уряду Японії пройшов дводенний фестиваль громад.

 

На фестивалі були присутні представники делегації 20 громад з Донецької та Луганської областей, де реалізовувалися проекти, спрямовані на підтримку ініціатив населення.

Захід відвідали Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі та голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський.

Ініціативна група нашого міста взяла участь у фестивалі на чолі з керівником Ганною Рясною (Лисичанський міський ПК).

Учасників проектів, волонтерів та громадськість вітали в концертному залі ГТК «Зелений гай». Ганна Рясна презентувала проект про відкриття українського розмовного клубу «Думай українською», який реалізовувався протягом 7 місяців, з вересня 2016 року по березень 2017 року. Метою проекту було підвищення соціальної згуртованості громади шляхом створення комунікативного простору для людей, які хочуть спілкуватися українською мовою і бажають навчитися вільно володіти нею, позбутися мовного бар’єру, розвинути навички зв’язного викладання думок та комунікації. В ході свого виступу Ганна Рясна продемонструвала найцікавіші моменти проекту та розповіла про плани на майбутнє по створенню проекту «Парк відпочинку для громади».

За активну участь в реалізації проекту «Підтримка стабілізації громад на Донбасі» Ганну Рясну була нагороджено почесною грамотою.

Другий день фестивалю видався дуже насиченим, учасників ініціативних груп розділили по групам для проходження тренінгів, лекцій та майстер-класів. За кожною ініціативною групою був закріплений експерт. Дуже великий об’єм інформації було надано групам для подальшої роботи з проектами та втілення їх у життя.

Відділ культури Лисичанської міської ради