Учні та викладачі шкіл естетичного виховання - призери XІ Міжнародного конкурсу "Сузір'я Святогір'я"

18 та 19 лютого у м. Миколаївка Донецької області відбувся XІ Міжнародний дитячий конкурс — фестиваль «Сузір’я Святогір’я», в якому взяли участь учні та викладачі шкіл естетичного виховання міст Лисичанськ та Привілля.

Основною метою фестивалю є виявлення та підтримка молодих талантів, показ досягнень та сценічної майстерності дітей та молоді, естетичний розвиток підростаючого покоління.

Конкурсна програма проводилася по 10 номінаціям та у 5 вікових категоріях. Журі конкурсу оцінювало техніку та майстерність виконання програмних творів; репертуар, відповідний віку учасників; артистичність, сценічний костюм; володіння художньою технікою малювання, загальне враження.

Саме завдяки відповідності цим критеріям наші учасники досягли неабияких звершень.

Номінація «Естрадний вокал»:

І місце — Софія Ажипа та Юлія Герасимюк, учениці Лисичанської ДМШ № 2;

ІІ місце — Іван Мустафа, учень Лисичанської ДМШ № 2 та Єлизавета Вороніч, учениця Привільська ДШМ;

Номінації «Академічний вокал»:

ІІ місце — Софія Ажипа та Анастасія Мальгіна, учениці Лисичанської ДМШ № 2;

Номінація «Інструментальний жанр»

ІІ місце — Злата Бабакіна та Софія Клешнева, ІІІ місце — Поліна Блінова, учні Лисичанської ДМШ № 2.

В номінації «Образотворче мистецтво» учні Лисичанської ДШМ № 1 отримали 9 призових місць, а саме І місць — 6 та ІІ місць — 3. Серед переможців Катерина Махінько, Аделіна Куманікіна, Поліна Руда, Софія Городчена, Єлизавета Панаіт, Ксенія Дубовик, Катерина Салова, Аліна Макодай, Ілля Кирилов.

Слід зазначити, що в номінації «Образотворче мистецтво» І місця посіли викладачі художнього відділу Лисичанської ДШМ № 1 Ольга Агафонова та Вікторія Козій.

Підготували юних переможців викладачі — професіонали своєї справи Марина Шинкаренко, Ольга Агафонова, Ольга Тєлушкіна, Анжеліка Горбачик, Тетяна Кравцова та Наталія Мельникова.

Вітаємо учнів та викладачів шкіл естетичного виховання, бажаємо подальших творчих успіхів, натхнення в досягненні нових перемог!

Відділ культури Лисичанської міської ради