У Лисичанську відбувся цикл загальноміських заходів до Дня Гідності та Свободи

21 листопада українці святкують День Гідності та Свободи. У цей день по всій території України, вже традиційно, відзначають роковини початку двох революцій — Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).  З цієї нагоди в закладах культури нашого міста відбулись наступні заходи:

  • — загальноміський захід «День Гідності та Свободи» (міський краєзнавчий музеї);
  • — історико-літературний медіа-час «З вічною думою про єдність на своїй землі» (Лисичанська ЦБС);
  • — урок пам’яті «Герої, які змінили хід історії» (міський ПК);
  • — тематичні вечори «Україна, країна гідності і свободи» та «Революція Гідності і Свободи» (ПК ім. В.М.Сосюри);
  • — просвітницька лекція «Україна вільна» (Новодружеська ДШМ);
  • — тематична виставка «День Гідності та Свободи» (Привільська ДШМ).

Під час заходів було зачитано багато віршів про події на Майдані та про Україну. Також присутні прослухали розповідь та переглянули відео-роліки про ті доленосні події, які змінили хід історії нашої держави. Наприкінці заходів присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих людей, які постали на захист демократичних цінностей, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Крім того, в музеї Бойової та трудової слави Лисичанського склозаводу мешканці мікрорайону та усі бажаючи мали змогу переглянути фотовиставку «Ми є народ, якого не здолати».

Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність та своє прагнення до свободи. Ми, українці, повинні усвідомлювати, що лише в єдності дій можемо досягти величної мети — побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші діти.

Відділ культури Лисичанської міської ради