Валерій Сидоренко у рамках Міжнародного проекту майстрів інструментальної музики "Lira-Fest" відвідав міста Республіки Біларусь

Вже декілька років в м. Речица (Білорусь) проводиться Міжнародний музичний фестиваль майстрів інструментальної музики «Lira-Fest». За час існування цього проекту в ньому взяли участь видатні артисти-інструменталісти з багатьох країн світу: Франції, Росії, України, Угорщини, Молдавії, Румунії, Сербії та ін. Проект «Lira-Fest» — це не тільки знайомство слухачів з сучасними білоруськими і світовими традиціями виконання, але і відродження мистецтва гри на народних інструментах, а також збереження слов’янської музичної культури, зміцнення творчої співпраці музикантів з різних країн. За традицією на сцені фестивалю звучить музика різних напрямів: від класики до фолка. Цей фестиваль проходить в декількох форматах. Розширений, в якому беруть участь безліч музикантів і який проходить на великих сценах. І більш камерний, на який запрошуються солісти-інструменталісти або окремі ансамблі.

Цього року на «Lira-Fest» був запрошений лауреат міжнародних конкурсів, акордеоніст Валерій Сидоренко (КЗ «Лисичанська ДШМ № 1»). Валерій Сидоренко і Трофім Антіпов з великим успіхом дали чотири сольні концерти в декількох містах Білорусі — Речице, Мозирі, Вітці. Трофім Антіпов — є одним з творців цього проекту, лауреат міжнародних конкурсів, лауреат спеціальної премії Президента Республіки Білорусь, магістр мистецтв, артист — соліст-інструменталіст, провідний майстер сцени.

Виступи двох талановитих солістів користувались великим успіхом. Кожний виступ білоруська публіка зустрічала і проводжала гарячими оплесками.

Окрім концертних виступів Валерій Сидоренко провів декілька майстер класів для учнів дитячих шкіл мистецтв в м. Речица та в м. Мозир. Робота з учнями вийшла творчою, насиченою і дуже цікавою. Педагоги, присутні на цих майстер класах, висловили велику подяку за чудово проведені майстер класи та дізнались багато цікавого у викладача, який представляє сучасну українську педагогічну школу навчання гри на баяні та акордеоні.

Валерія Сидоренка вітали з успішним виступом начальник відділу ідеологічної роботи, культури і у справах молоді Речицького районного виконавчого комітету Світлана Кравченко і директор Речицької дитячої школи мистецтв № 1 Людмила Корнєєва. Вони висловили щиру вдячність начальнику відділу культури Лисичанської міської ради Людмилі Ткаченко та директору КЗ «Лисичанська ДШМ № 1» Вікторії Ковтун за сприяння у проведенні концертів лауреата міжнародних конкурсів акордеоніста-віртуоза Валерія Сидоренка в рамках Міжнародного проекту майстрів інструментальної музики «Lira-fest» в м. Речица, а також висловили надію на подальшу співпрацю.

Відділ культури Лисичанської міської ради