В Лисичанську відкрилась виставка фото, постерів, репродукцій, малюнків та картин авторів на тему "Корупція - це..."

Вчора, 27 вересня, у виставковій залі міського краєзнавчого музею відбулось відкриття виставки фото, постерів, репродукцій, малюнків та картин авторів на тему «Корупція — це...» Міжнародного конкурсу «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни», організованої активістами руху «Стоп цензурі!». На заході були присутні тренери: Андрій Куликов — журналіст, телеведучий, ведучий Громадського радіо, Віта Володовська — юрист Центру Демократії та Верховенства Права, Антон Іванов — координатор Напряму Вектор права та інтелігенція міста.

В ході презентації робіт був проведений круглий стіл на тему «Доступ до правди. Кому потрібна публічна інформація?» за участю тренерів — активістів громадської організації «Центр UA» та громадськості.

На початку заходу були представлені 25 плакатів — фото, постерів, репродукцій, малюнків та картин авторів на тему «Корупція — це...», які розкривають корупцію та цензуру як суспільні явища та показують своє негативне ставлення до них. Надалі активісти розповіли присутнім, що сайт «Доступ до правди» було створено в 2014 році активістами громадської організації «Центр UA» як інструмент для контролю за діями влади через інформаційні запити. Учасники обговорювали основні статті Закону України «Про доступ до публічної інформації», принципи та механізми його дії. Крім того, тренерами були надані практичні поради для правильного написання запиту, які дозволять збільшити шанси на отримання публічної інформації. Також були наведені приклади з судової практики у сфері публічної інформації. У ході бесіди тренери відповідали на численні питання учасників заходу. В ході спілкування активісти та присутні дійшли висновку, що доступ до публічної інформації є інструментом створення нових стосунків між владою і громадою.

Відділ культури Лисичанської міської ради