Щодо реалізації проекту "Залучення громадськості до реформ"

У серпні 2016 року Лисичанська центральна бібліотека та бібліотека для дітей № 1 взяли участь у Проекті «Залучення громадськості до реформ», який організовано за підтримки Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) в партнерстві з Міністерством Внутрішніх Справ України, Міжнародною організацією з розвитку права (IDLO) за фінансової підтримки Відділу з правоохоронних питань (INL) Посольства США.

Проект має на меті побудову плідної співпраці між поліцією та тими, для кого вона працює і кого захищає, зокрема, шляхом організації зустрічей представників місцевої поліції та громадськості на базі бібліотек.

Однією з частин даного проекту є програма ПОЛіС (Поліція і спільнота). Саме в рамках програми ПОЛіС центральна бібліотека та бібліотека для дітей № 1 відкривають серію зустрічей з патрульною поліцією нашого міста і стають майданчиком для спілкування громади з патрульними.

Так, 21 вересня в центральній бібліотеці відбулась перша зустріч-діалог представників патрульної поліції з учнями Лисичанського багатопрофільного ліцею — юними громадянами нашого міста. Катерина Куян — прес-офіцер патрульної поліції, Артур Красюн — тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника управління патрульної поліції в мм. Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне, начальник відділу моніторингу та аналітичного забезпечення, Руслан Подольський — старший інспектор відділу моніторингу та аналітичного забезпечення відповіли на безліч питань присутніх. «Як стати патрульним поліцейським?», «Які важливі проблеми існують на вулицях нашого міста?», «Як відбувається патрулювання?», «Які права мають пішоходи та водії?» — ці та багато інших питань було задано патрульному екіпажу та отримано стільки ж цікавих та корисних відповідей.

«Картування міста» — під такою назвою, 22 вересня, в бібліотеці для дітей № 1 відбулась наступна зустріч учнів ЗОШ № 13 та представників патрульної поліції. В дружній атмосфері та спільними силами учасники заходу склали карту небезпечних зон південної частини міста. Наприкінці учні із задоволенням подарували вже готову карту представникам поліції та дали обіцянку уникати небезпечних зон району.

Сподіваємось ці зустрічі допоможуть налагодити діалог між патрульною поліцією та громадою нашого міста.

Відділ культури Лисичанської міської ради