"Гармонія душі"

Під такою назвою, 12 вересня, в Новодружеській дитячій школі мистецтв відбувся ювілейний вечір, присвячений 60-річчю з дня народження директора школи Сергія Костянтиновича Мєніна.

З вітальним словом, побажаннями невичерпної енергії, натхнення, оптимізму і нових плідних здобутків виступили начальник управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації Аліна Адамчук, заступник міського голови Ігор Ганьшин, начальник відділу культури Лисичанської міської ради Людмила Ткаченко, директор обласного центру навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва Лариса Железовська та її заступник Ірина Колганова.

Під час урочистої частини Сергія Костянтиновича було нагороджено Листом подяки обласної державної адміністрації та Почесною Грамотою виконкому Лисичанської міської ради за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток національної культури на Луганщині та значні творчі досягнення.

У програму вечора увійшла розповідь про творчий шлях Сергія Костянтиновича. Протягом 29 років він є директором школи та плідно працює над створенням нової моделі навчального закладу. Під керівництвом Сергія Костянтиновича у 1993 році музична школа отримала статус школи мистецтв і стала однією з кращих шкіл району. Новодружеська дитяча школа мистецтв — це те місце, де дитина має можливість знайти крила на все життя, де її зустрічають викладачі, майстри найрізноманітніших мистецтв, і вчать найголовнішого — бачити і розуміти прекрасне.

Сергій Костянтинович не тільки директор школи, а й викладач, керівник творчих колективів «Елегія» та «Мюзет». Він володіє великим творчим потенціалом, величезною працездатністю, що дозволяє щорічно робити концертні програми на високому професійному рівні.

Святковий концерт складався з вокальних, хореографічних та інструментальних номерів. Програма була дуже цікавою та різноманітною. На сцені школи виступали учні з хореографічними та вокальними номерами. Глядачі тепло приймали виступи вокального ансамблю «Гармонія» (кер. Вікторія Лаптєва), тріо баяністів «Елегія» (кер. Сергій Мєнін). Окрасою вечора став виступ дуету баяністів Сергія Мєнін та Олександра Могільнікова.

Вечір відбувся на високому емоційному підйомі. Учні школи і мешканці міста, які прийшли на концерт в якості глядачів, високо оцінили майстерність артистів, супроводжуючи кожен номер дружними оплесками.

Відділ культури Лисичанської міської ради