"Ми - ті, хто творить Україну"

Під такою назвою вчора, 6 вересня, в міському краєзнавчому музею у співпраці з міським відділом освіти та центральною міською бібліотекою була проведена науково-практична конференція, присвячена 25-річчю незалежності України. На заході були присутні викладачі суспільних дисциплін та учні старших класів освітніх шкіл міста.

Відкрив конференцію заслужений діяч культури України Анатолій Олексієнко своїми віршами, присвяченими Україні.

З докладом на тему «Незалежність — крок за кроком» виступила науковий співробітник міського краєзнавчого музею Каріна Драниш, в якому зазначила, що вже протягом 25 років багатостраждальний український народ творить свою незалежність, беручи приклад зі своїх великих предків та відстоює право на існування своєї країни.

Надалі викладач історії та правознавства багато профільного ліцею Світлана Чубук та учениця 11-го класу багато профільного ліцею Ніка Єрмолаєва представили творчий проект під назвою «25 причин пишатися Україною». В своєму проекті виступаючі показали надбання та досягнення нашої країни за 25 незалежних років.

Також в ході конференції завідуючою відділом обслуговування центральної міської бібліотеки Тетяною Фроловою була проведена презентація літератури на тему незалежності України під назвою «З Україною в серці, в Україні живу».

На завершення заходу ведуча підкреслила зміст та історичне значення Дня незалежності України, його визначне місце в контексті сучасних подій.

Відділ культури Лисичанської міської ради