Різьблена казка

Сьогодні, 18 травня, до Міжнародного дня музеїв, в виставковій залі міського краєзнавчого музею відбулось урочисте відкриття персональної виставки творчих робіт різьбяра, Заслуженого майстра народної творчості України Олександра Романенко «Різьблена казка» (с. Гречишкіне, Новоайдарського району Луганської області).

На відкритті були присутні заступник голови Луганської військово-цивільної адміністрації з питань соціальної та гуманітарної сфер Ольга Лішик, начальник відділу культури Людмила Ткаченко, Заслужений майстер народної творчості України Олександр Романенко, учнівська молодь та творча інтелігенція міста.

На виставці представлено більше сорока творчих робіт майстра. Всі вони відрізняються високою професійною майстерністю, досконалістю володіння технікою і багатою уявою. Вироби виготовлені з дуба, ясена, бука, клена, груші. Це фігури птахів, тварин, казкових персонажів та предмети побуту.

Творчість Олександра Романенко було представлено і високо оцінено на багатьох міжнародних та Всеукраїнських виставках і фестивалях, де він неодноразово ставав лауреатом-переможцем. Роботи талановитого майстра зберігаються в музеях і приватних колекціях України, Голландії, Ізраїлю, Франції та інших країн.

За досягнутий високий і професійний художній рівень робіт декоративно-прикладного мистецтва і культурно-просвітницький розвиток України, Указом Президента України від 27 червня 2015 року Олександру Романенко присвоєно звання Заслуженого майстра народної творчості України.

Під час відкриття виставки слово для привітання було надане заступнику голови Луганської військово-цивільної адміністрації з питань соціальної та гуманітарної сфер Ользі Лішик та начальнику відділу культури Лисичанської міської ради Людмилі Ткаченко, які подякували майстру за його талант і внесок у розвиток культури нашого краю та нагородили подяками, а також привітали працівників музею з їх професійним святом — Міжнародним днем музеїв.

Відділ культури Лисичанської міської ради