У Лисичанську відбулись заходи до Дня примирення та Дня Перемоги у Другій світовій війні

Традиційно, щороку у травні ми відзначаємо День примирення та День Перемоги у Другій світовій війні. Дорогою ціною заплатив український народ за перемогу у найстрашнішій за всю історію війні 1939-1945 рр. Протягом тижня в закладах культури міста відбулись урочисто-святкові заходи, присвячені цим знаменним датам.

В міському краєзнавчому музею відбулась зустріч учасників та дітей війни зі студентською молоддю міста «Ваш подвиг у нашій пам’яті». В ході заходу тяжкими спогадами з присутніми поділились почесні ветерани. Вони розповідали кожен свою життєву історію, чия, ще дитяча доля, була повністю зруйнована війною. У кожного з виступаючих були вагомі родинні втрати. Їх розповідь супроводжувалась біллю та слізьми, які вони не змогли приховати від слухачів. Хвилиною мовчання присутні вшанували жертв Другої світової війни.

На площі біля ПК ім. В.М. Сосюри для мешканців мікрорайону відбулись святкова дитяча розважальна програма «Іде весна переможним травнем» та концерт «Не загасити пам’яті вогонь», присвячені Дню пам’яті та примирення.

«Одна на всіх Велика Перемога» — під такою назвою на базі Лисичанського професійно будівельного ліцею № 56 для ветеранів, студентів та викладачів працівниками ПК ім. В.М. Сосюри організовано театралізовано-концертну програму. Почесних гостей зустрічали з квітами та вітальними листівками. Протягом заходу ветеранів вітали учасники художньої самодіяльності ПК ім. В.М. Сосюри.

В Лисичанській ДМШ № 2 та Привільській ДШМ відбулись святкові концерти «Музика Перемоги», де лунали мелодії воєнних часів. Глядачі уважно слухали знайомі мотиви та були вдячні виконавцям за радість зустрічі з музикою Переможців.

В бібліотеках міста оформлено цикл виставок — пам’яті та виставок — хронік «Вічний вогонь Перемоги». Також, з 2 по 27 травня в територіальному центрі працює виставка робіт учнів образотворчого мистецтва Привільської ДШМ «Подвиги ваші безсмертні, герої війни». З натхненням та вдячністю до переможців, вкладаючи всю теплоту дитячих сердець, учнями було створено 11 робіт, які всебічно відображають подвиг народу у боротьбі з фашистськими загарбниками за свободу та незалежність Батьківщини.

9 травня для мешканців міста на площі Перемоги та сквері ім. 10-річчя незалежності України відбулись міські масові гуляння, присвячені 71-річниці Перемоги у Другій світовій війні.

Відділ культури Лисичанської міської ради