Єдність у різноманітті

Під такою назвою протягом 25 — 27 березня у м. Чернівці за підтримки фонду NED (National Endowment for Democracy) відбувався проект, метою якого було подолання стереотипів, конфліктів і встановлення діалогу між молоддю Сходу, Півдня та Заходу України. Проект реалізовано громадськими організаціями «Молодіжна альтернатива» та «Український Народний дім в Чернівцях». Одним з учасників проекту стала художній керівник Лисичанського міського Палацу культури Ганна Рясна.

Усі три дня поїздки були дуже насиченими. Були організовані семінари та інтерактивні тренінги, в ході яких учасники мали змогу краще пізнати один одного. Також на гостей чекала прес-конференція в будівлі Чернівецької міської ради, під час якої міський голова Олексій Каспрук відповідав на запитання учасників проекту.

Крім цього, в Центрі європейської інформації відбувся дискусійний клуб з теми «Децентралізація влади в Україні у процесі євроінтеграції», учасники обмінялися думками щодо прогресу європейської інтеграції на регіональному рівні, визначили кращі практики, а також роль різних груп інтересів (бізнес, молодь, освітяни) у здійсненні європейської інтеграції.

Захід відбувався в надзвичайно дружній та приємній атмосфері, учасники охоче долучалися до запропонованих організаторами активностей, налагоджували контакти з метою подальшої співпраці у реалізації соціальних проектів. Проект показав, що в Україні, дійсно, багато активної молоді, яка здатна об’єднуватися заради майбутнього своєї країни.

Відділ культури Лисичанської міської ради