У Лисичанському міському краєзнавчому музею відбулося урочисте відкриття відразу трьох виставок

Вчора, 15 березня, у виставковій залі Лисичанського міського краєзнавчого музею відбулося урочисте відкриття трьох виставок: творчих робіт учнів художнього відділення Лисичанської ДШМ № 1 «Фарби дитинства», майстрів декоративно-прикладного мистецтва народного клубу «Лівша» та Луганського обласного центру народної творчості «Весна йде», а також персональних виставок Людмили Синельник та Аліни Твен. На виставках було презентовано біля ста творчих робіт, серед яких представлене широке розмаїття художнього та декоративно-прикладного мистецтва: живопис, розпис в техніці батик, витинанка, вишивка, в’язання та інше.

Луганський обласний центр народної творчості та народний клуб «Лівша» представили творчі роботи майстрів декоративно-прикладного та аматорського мистецтва Луганської та Херсонської областей. На виставці можна побачити — вишивку, що є духовним символом українського народу, витинанку, текстильну ляльку, в’язані іграшки і яскравий живопис. Ці роботи є оберегами й несуть тепло і затишок рідної домівки.

Людмила Синельник, художниця з м. Сєвєродонецьк, представила дев’ять робіт, виконаних у техніці батик, акварель та вітражний розпис, на яких зображені квіти, натюрморти та міські пейзажі. Людмила Синельник дуже ініціативна людина, яка знаходиться у постійному творчому пошуку.

Аліна Твен (творчий псевдонім Валентина Власенко) презентувала одинадцять насичених весняних акварелей — пейзажі та натюрморти. Художниця мешкає у м. Лисичанськ, малює з дитинства, живопис є невід’ємною частиною її життя.

Також, талановиті юні художники — учні художнього відділення Лисичанської ДШМ № 1 представили свої роботи в техніці живопису. Виставка має назву «Фарби дитинства», і своїми роботами діти дають нам змогу знову поринути у щасливий дитячий світ.

Слід зазначити, що окрасою урочистого заходу стали музичні подарунки учнів Лисичанської ДМШ № 2 та Лисичанської ДШМ № 1. Діти створили справжнє музичне свято, майстерно зігравши на акордеоні і фортепіано композиції відомих композиторів світу. По закінченню офіційної частини всі присутні були запрошені до спілкування з учасниками виставки та ознайомлення з їх творчими роботами.

Відділ культури Лисичанської міської ради