У Лисичанську відбулось відкриття виставки янголів "На крилах"

Сьогодні, 4 лютого, у виставковому залі Лисичанського міського краєзнавчого музею відбулося урочисте відкриття виставки колекції янголів «На крилах», з міста Кремінна. Організатором виставки виступила громадська організація громадянського корпусу.

На заході були присутні міський голова Лисичанську Сергій Шилін, перший заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк, заступник міського голови Лисичанську Ігор Ганьшин, учнівська молодь та мешканці міста.

Як повідомила керівник громадської організації Олена Стеценко, ідея створення виставки належить десятилітній дівчинці Поліні. А першою експозицією вважається колекція янголів, яку Поліна збирала протягом декількох років.

«Подібного музею в Україні немає, тому ця ідея визвала широкий відгук серед користувачів соціальних мереж, де ми висвітлили інформацію про створення музею „На крилах“. Від того часу з усіх куточків України та зарубіжжя надходять „крилаті охоронці“, поповнюючи існуючу колекцію. На сьогодні кількість янголів налічує близько двох тисяч одиниць», — зауважила Олена Стеценко.

Перший заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк, у своїй промові подякувала Олені Стеценко за таку благодійну справу, наголосила на тому, що саме діти являються нашими янголами, за для яких ми живемо, працюємо та радіємо.

В свою чергу, зі словами подяки виступив міський голова Лисичанська Сергій Шилін: «Ми дуже вдячні, що для презентації своєї виставки ви обрали Лисичанськ. Ці янголи повинні додати лисичанам сили духу, нагадати про людяність та взаємодопомогу. У кожного з нас є свій янгол-охоронець, який захищає нас та підштовхує на добрі вчинки». Для поповнення колекції експонатів Сергій Іванович подарував організаторам виставки янголів, виготовлених в різних техніках вихованцями Лисичанського центру науково-технічної творчості молоді.

Виставка працюватиме до 29 лютого. У цей час всі бажаючі мають змогу відвідати міський краєзнавчий музей та побачити янголів на власні очі.

Відділ культури Лисичанської міської ради