У бібліотеках Лисичанська пройшли заходи, присвячені Дню пам'яті героїв Крут

29 січня в Україні відзначили День пам’яті героїв Крут. Саме там, під Крутами, у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

З цієї нагоди у бібліотеках міста пройшла низка заходів. Для молоді міста у центральній бібліотеці пройшов документальний кінопоказ «Пам’ятаємо про Крути» та «Крути — молода кров» із серії «Україна — забута історія». Після перегляду фільму було проведено паралелі між подвигом героїв Крут та сьогоднішніми героями АТО, які пішли боронити свою землю ціною власного життя.

Також, з метою ознайомлення мешканців міста з трагічними сторінками українського народу, виховання патріотизму та любові до нашої рідної країни в бібліотеках-філіях було проведено уроки історичної правди та історичні години, під час яких присутні ознайомилися з подіями, які передували Крутянській битві, з політикою тогочасного уряду, а також акцентували увагу на зв’язку історії та сьогодення.

Бій під Крутами — це героїчна й водночас трагічна подія. Вона знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення права жити на власній землі та святого обов’язку — боронити її. Бій під Крутами — трагічна сторінка історії України, однак вона сповнена славою та героїзмом.

Відділ культури Лисичанської міської ради