У закладах культури Лисичанська пройшла низка заходів до Дня звільнення України від фашистських загарбників

71 рік минув з того дня, коли Україна була звільнена від фашистських загарбників. Цей день навіки вписаний в золоті сторінки історії. Подвиг ветеранів ніколи не буде забутий, і цей вогонь Перемоги, як і раніше, горітиме в наших душах і серцях. В закладах культури міста до цієї славетної дати відбулась низка заходів.

Зустріч учасників і дітей війни з учнівською молоддю міста та слухачами університету Ш покоління територіального центру обслуговування населення «Збережемо пам’ять про подвиг» відбулась у Лисичанському міському краєзнавчому музеї. В ході заходу почесні гості ділилися спогадами з присутніми та розповідали про свої молоді воєнні роки. Наприкінці присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять жертв Другої світової війни, учні подякували учасникам війни за Перемогу і внесок у відбудову країни після війни та вручили квіти.

У ПК ім. В.М. Сосюри відбулась концертна програма «Ратному подвигу славу поём» у яій взяли участь ветерани бойових дій Другої світової війни: А. А. Дзюба та В. І. Рябуха, ветерани мікрорайону Скляного заводу.

Для ветеранів та мешканців мікрорайону працівники ПК ім. В.І. Леніна організували вечір-зустріч «Немеркнучий подвиг народу». Цей захід відвідав секретар Лисичанської міської ради Михайло Власов, який привітав ветеранів з цим знаменним святом. В ході заходу ветерани М.Д. Макушенко, І. М. Демченко, О.Г. Кофанов ділилися спогадами про війну, про великий тягар воєнного лихоліття та про тяжкі суворі роки того часу. Впродовж вечора для ветеранів війни виступали учасники художньої самодіяльності палацу культури, які дарували присутнім пісні воєнних років. Наприкінці вечора присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих.

Відділ культури Лисичанської міської ради