У Лисичанську відбулась низка заходів до 150-річчя від дня народження Андрія Шептицького

У закладах культури міста відбулась низка заходів до 150-річчя від дня народження Митрополита Української греко-католицької церкви Андрія Шептицького.

Андрій Шептицький займає в сучасній історії роль людини, що поєднала західні та східні церкви, підтримала відновлення Української державності та піклувалася про розвиток української культури.

Зокрема, у Лисичанському міському краєзнавчому музею пройшла історична година «Митрополит Андрій Шептицький, як постать національного значення» для учнівської молоді міста. Учні дізналися про біографічні дані Митрополита Андрія Шептицького, його життєвий шлях, духовне зростання та політичну діяльність.

У ПК ім. В.М. Сосюри відбулась година духовності «Андрій Шептицький — громадський діяч в релігійному світі» для гуртківців палацу культури та дітей мікрорайону, під час якої присутні переглянули відео-презентацію «Митрополит Андрій Шептицький».

Тематичний захід «Життєвий шлях та діяльність митрополита Андрія Шептицького» пройшов у ПК ім. В.І. Леніна. Присутні ознайомилися з життєвим шляхом А. Шептицького та його внеском в розвиток православної церкви. Як зазначили організатори, головними принципами життя Андрія Шептицького було служіння своєму народу, цінування людського життя, шанування будь-якого віросповідання та любові до кожної нації.

Ці заходи спонукали вивчати історію своєї Батьківщини та за прикладом її великих синів служити своєму народові.

Відділ культури Лисичанської міської ради