Тіні забутих предків: півстоліття потому...

Один з найбільш знаменитих українських фільмів ХХ століття «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова у 2015 році святкує свій п’ятдесятирічний ювілей. Центральна бібліотека приєдналась до святкування ювілею цього легендарного фільму і влаштувала для користувачів бібліотеки кінопоказ «Тіні забутих предків: півстоліття потому».

Перед початком демонстрації присутнім запропонували познайомитися з історію створення цього кіно. Бібліотекарі розповіли відвідувачам багато цікавого про режисера Сергія Йосиповича, про зйомки самого фільму, про акторів, які знялися в ньому. Переглянувши стрічку, присутні були захоплені і здивовані водночас, так їх вразив перегляд фільму, якому вже 50 років, а він не втратив своєї оригінальності, колориту та шарму.

Також, у бібліотеці-філії № 3 відбувся відео-перегляд оновленої версії фільму «Легендарна стрічка: «Тіні забутих предків», а в бібліотеці-філії сімейного читання № 2 з цієї нагоди була підготовлена виставка-ювіляр «Гуцульська рапсодія». Відвідувачі виставки мали можливість ознайомитися з історією знімання кінофільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків».

Відділ культури Лисичанської міської ради