Олена Кротик взяла участь у спільному проекті національних комітетів ICOM України та Молдови

З 7 по 13 жовтня завідуюча науково-експозиційним відділом Лисичанського міського краєзнавчого музею Олена Кротик взяла участь у спільному проекті національних комітетів ICOM України та Молдови «Музеї на лінії вогню: крок від жертви до миротворця», який відбувався в м. Кишиневі (Молдова) за фінансової підтримки Міжнародної ради музеїв ICOM. У міжнародному проекті брали участь 10 працівників музеїв (директори або наукові співробітники) таких міст України як: Слов’янськ, Маріуполь, Краматорськ, Бердянськ, Харків, Новопсков, Запоріжжя.

Мета проекту — формування у представників музеїв впевненості в тому, що вони залишаються у культурному спільному просторі з усією країною і що проблеми музеїв і громад в зоні АТО є вкрай важливим, як для колег — українських та зарубіжних, так і для українського суспільства в цілому.

Проект складався з трьох частин, пов’язаних між собою. Перша — воркшоп (робота групою) для групи музейних працівників, друга — створення ними виставкового проекту за результатами проведеного воркшопу і третя частина від партнерів з Молдови — дводенна Міжнародна конференція «Музеї на лінії вогню: крок від жертви до миротворця».

Креативні ведучі та тренери з групою учасників проекту проводили робочі сесії та тренінги.

Під час обговорення питань учасники висловлювали свої принципи, думки, переживання, дії в тих чи інших ситуаціях, ділилися досвідом.

Також під час перебування в Кишиневі було відвідане краєзнавчий та історичний музеї, яке викликало захоплення та не абиякий інтерес.

Відділ культури Лисичанської міської ради