Визначено переможців творчо-мистецького конкурсу «Ватра»

З початком нового навчального року в закладах освіти Лисичанської міської територіальної громади розпочалися конкурси міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Так, 3 листопада, визначено переможців творчо-мистецького конкурсу «Ватра», який проходив онлайн серед 26 шкільних козацьких роїв старшої та середньої вікових категорій:

І місце – рій «Сокіл» Лисичанської спеціалізованої школи №27 та рій «Залізні вовки» Лисичанської загальноосвітньої школи №2;

ІІ місце – рій «Сокіл» куреня імені Олени Степанів Лисичанської загальноосвітньої школи №30 та рій «Козачата» куреня імені Самійла Кішки Лисичанської загальноосвітньої школи №26;

ІІІ місце – рій «Нескорені» Лисичанської загальноосвітньої школи №4 та рій «Нащадки» Лисичанської загальноосвітньої школи №25.

Нагадуємо, що відеовізитівки шкільних козацьких роїв у творчій формі знайомлять з організацією мінісамоврядуванням та устроєм життя юного козацтва, атрибутикою і символікою рою, демонструють елементи бойового мистецтва.

Відповідальну місію визначення найкращих роїв взяли на себе члени незалежного журі у складі: керівника туристичного гуртка Центру позашкільної роботи зі школярами та молоддю Кирила Шульц; керівника зразкової студії східного танцю Палацу культури імені В.М. Сосюри Ірини Гончарової; головного спеціаліста відділу молоді та спорту Лисичанської міської ВЦА Тетяни Білокур.

=При оцінюванні виступів вибагливі судді прискіпливо звертали увагу на творчий підхід до виступу, наявність назви, гасла, ройової атрибутики, звіт про діяльність рою, відповідність параметрів зйомки та сценічну культуру конкурсантів.

Зазначимо, що творчо-мистецький конкурс відбувся відповідно до Плану заходів щодо організації гри «Джура» в закладах освіти Лисичанської територіальної громади на 2021-2022 навчальний рік.

Вкотре переконуємось, що «Джура» – це не просто гра. Це – великий світ, в якому переплелися знання, творчість та випробування на єдність. Шануймо традиції!

Управління освіти Лисичанської міської ВЦА