У закладах освіти відбулися заходи до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру

 Сьогодні, 29 вересня, у закладах загальної середньої освіти Лисичанської територіальної громади відбулися заходи до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру.

Так у рамках загальнонаціонального уроку пам’яті відбувся єдиний урок пам’яті – «80 років пам’яті: забуттю не підлягає». Окрім того, на уроках історії та годинах спілкування, проведені інформаційно-просвітницькі заходи під гаслами: «Бабин Яр: символ Голокосту та інших трагедій», «Трагедія Бабиного Яру у кіно, музиці та образотворчому мистецтві», «Бабин Яр: без права на забуття».

Також учні взяли участь у конкурсі творчих робіт: «Уроки війни та Голокосту – уроки толерантності». За попередніми підсумками конкурсу учениця школи № 8 Полтавська Анастасія та її керівник — вчитель історії Тетяна Косенко запрошені на Фінал ХVIII міжнародного конкурсу творчих робіт «Уроки війни та Голокосту-уроки толерантності» до м. Київ.

Долучилися до заходів і шкільні бібліотеки, де було створено тематичні виставки літератури – «80 років трагедії Бабиного Яру».

Зазначимо, метою проведених заходів є збереження історичної пам’яті українського народу, увічнення пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру, забезпечення глибокого осмислення історичного минулого українського народу, а також посилення уваги молоді до трагічних сторінок історії держави.

Управління освіти Лисичанської міської ВЦА