У Лисичанську пройшла низка заходів з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

 З метою вшанування громадян, які виконували військовий обов’язок на території інших держав та з нагоди 32-ї річниці виведення військ з Афганістану протягом тижня в закладах культури міста були проведені наступні тематичні заходи.

Так, 12 лютого в міському краєзнавчому музеї у співпраці зі спортивним клубом «Сокіл» відбулася зустріч учнівської молоді з учасниками бойових дій на території інших держав «Афганістан – наша пам’ять та біль». На заході були присутні воїни-інтернаціоналісти Валерій Скрипченко, Ігор Кошкарьов та керівник спортивного клубу «Сокіл» Петро Костиря. Запрошені воїни-інтернаціоналісти ділилися спогадами про ті жахливі часи, свідками яких вони стали. Петро Костиря надав розширену інформацію про загиблих в Афганістані воїнів-лисичан, яких вшанували хвилиною мовчання. По закінченню заходу присутні ознайомились з тематичною виставкою «Афганістан – наша пам’ять та біль».

 

 15 лютого в Палаці культури «Діамант» відбулася година пам’яті «Чорний тюльпан», під час якого ведуча розповіла присутнім про початок Афганської війни, її передумови та наслідки. Були озвучені статистичні дані про кількість загиблих солдат та мирного населення, що доводить масштабність десятирічної війни.

17 лютого в міському Палаці культури відбулася зустріч «Афганістан болить в моїй душі», де були присутні ветерани та мешканці міста.

Відлуння тих подій прозвучало в світлих, проникливих віршах та піснях місцевих поетів Ігоря Чебана та Любові Шипілової.

Слово для привітання надали Почесному громадянину м. Лисичанська, Почесному ветерану України, Голові Ради ветеранів заводу «Ліссода» Михайлу Петровичу Цариннику. Він розповів про книгу пам’яті «Військовій клятві вірні», яка містить в собі інформація про воїнів афганців - лисичан.

Крім того, під час заходу присутні переглянули презентацію, фільм та відеоролик про ті суворі роки.

Відділ культури ВЦА м. Лисичанська