Про роботу Лисичанського тролейбусного управління

Лисичанське тролейбусне управління знаходиться у комунальній власності громади, обслуговує дві маршрутні лінії та є одним з не багатьох підприємств, яке надає послуги перевезення пільгової категорії громадян. Згідно проекту «Забезпечення мешканців м. Лисичанська доступною громадською міською транспортною мережею», у 2008 році зі сторони міської ради було запропоновано збільшити рухомий склад комунального громадського міського транспорту шляхом придбання автобусів та розробити маршрути на проблемних (віддалених) ділянках міста. Таким чином, було придбано два автобуси типу ПАЗ-4234 (вартістю 190,0 тис. грн. кожен) та отримані ліцензії для роботи за маршрутами № 103 та № 109, - повідомляє в.о. директора Анатолій Лимарев.
Станом на 1 травня поточного року за маршрутом № 103 «Центральний ринок – Школа № 3 – Центральний ринок» перевезено 78,3 тис. чол.. З них: перевезено платно біля 16 тис. чол. на суму 11,9 тис. грн. та більше 62 тис. чол. на суму біля 47 тис. грн. громадян пільгової категорії. Пробіг за цей час за маршрутом склав 12,4 тис. км., регулярність руху - 92,3%. За маршрутом № 109 «Центральний ринок – Завод гумовотехнічних виробів», за цей же період всього перевезено понад 187 тис. чол., з яких: платно – 38 тис. чол. (38 тис. грн.) та більш 149 тис. чол.(на суму більш 149 тис. грн.) – пільгової категорії громадян. Пробіг за цей час по маршруту склав 22,7 тис. км., регулярність руху 98,5%, - підкреслює Анатолій Михайлович.
Як вважає керівництво тролейбусного управління, для повноцінного обслуговування громадян у південній частині міста неодхідно ще 5-7 одиниць автобусів. Це дозволить покращити забезпечення мешканців м. Лисичанська доступною громадською міською транспортною мережею та якісним доступом у пасажироперевезені пільгової категорії громадян, підвищити регулярність руху автобусів та збільшити власні доходи підприємства на маршруті.