Новини культури

За інформацією відділу культури міської ради, в рамках музейного проекту «Українці в світі», присвяченого святкуванню 1020-ї річниці хрещення Київської Русі, в закладах культури пройшли наступні заходи:
У бібліотеці-філії № 3 Лисичанської ЦБС  відбулася година інформації «Їх імена в історії України», де присутні ознайомилися з життям та діяльністю українських гетьманів Д. Вишневецького, Б. Хмельницького, П. Орлика, І. Мазепи, які внесли свій великий вклад в історію державотворення України.
На базі літературно-музичної вітальні ПК ім. В.М.Сосюри проведено історичну годину «Подорож до Київської Русі» для дітей мікрорайону скляного заводу. Ведуча запросила дітей здійснити мандрівку у далеке минуле, у часи славетного правління князя Володимира на Київській Русі. Було організовано три команди, обрані капітани і почалася подорож… Першою зупинкою стала станція «Як ви знаєте міста Київської Держави», потім - «Угадайка», далі - станція «Князь Володимир і його нащадки». Наприкінці заходу були підведені підсумки та визначені переможці подорожі - команда «Русичі», яка нагороджена пам’ятною грамотою «Кращий знавець історії Київської Русі».
Крім того, на минулому тижні в рамках міського фестивалю «Зірки літніх ночей» для жителів мікрорайону в ПК В.М.Сосюри відбулася концертна програма «А, ну-ка, песню нам пропой, веселый ветер». Ведуча заходу запросила усіх відпочиваючих до прекрасної країни Дитинства, де лунають веселі пісні й дитячий сміх. У концертній програмі прийняли участь солісти вокального ансамблю «Планета дитинства» Евген Власенко, Сергій Муромець, Ангеліна Чумаченько та ін.           
У цьому ж закладі культури міста також проведено тематичний вечір «Шлях до незалежності», присвячений 90-й річниці Української революції, для учасників клубних формувань ПК В.М. Сосюри та жителів  мікрорайону.
Присутні ознайомились з подіями, що відбулися 29 січня 1918 року біля залізничної станції Крути: бойовими діями сотні Першої військової школи ім. Б. Хмельницького та сотні Помічного Студентського Куреня проти наступаючих на Київ більшовицьких військ під командуванням  П. Єгорова. Подвиг студентів говорить про відданість своїй Вітчизні й віру у незалежну та самостійну Україну та її ідеали, - відзначає відділ культури.