У міській раді відбулась робоча зустріч в рамках реалізації ініціативи ЄС «Підтримка ЄС України у відновленні її економіки»

Минулої п’ятниці, 20 вересня, перший заступник міського голови Андрій Шальнєв, головні спеціалісти відділу економіки Олександр Мордасов та Василь Литвинюк зустрілись з представниками Проєкту «Підтримка ЄС України у відновленні її економіки» (діла — Проєкт) Рікардо Пінтом та старшими консультантами з питань політики розвитку малого та середнього підприємництва Ольгою Красовською і Юлією Скоц.

Під час робочої зустрічі обговорили напрямки участі міста Лисичанськ в пілотній програмі з розробки та реалізації місцевих стратегічних документів спрямованих на розвиток малого та середнього підприємництва (МСП).

Рікардо Пінто ознайомив з пілотною програмою з розробки та реалізації місцевих стратегічних документів спрямованих на розвиток МСП, яка вже реалізується в містах Чернігів та Ніжин Чернігівській області за технічної підтримки проєкту міжнародної технічної допомоги FORBIZ в рамках ініціативи «Підтримка ЄС України у відновленні її економіки» (EU4Business), що втілюється в Україні консорціумом на чолі з GFA Consulting Group та фінансується коштом Європейського Союзу. Також Рікардо Пінто зазначив що, на другому етапі надання технічної допомоги проєкт міжнародної технічної допомоги FORBIZ хоче відібрати ще два міста для надання широкої методичної підтримки від команди експертів FORBIZ на всіх етапах формування політики розвитку МСП та її реалізації. Запропонований підхід забезпечить узгодження обласної та місцевих політик щодо МСП з кращими міжнародними практиками та прийнятою в травні 2017 року Кабінетом Міністрів України національною «Стратегією розвитку малого і середнього підприємництва в Україні до 2020 року».

Перший заступник міського голови Андрій Шальнєв розповів про основні проблеми щодо розвитку сектору МСП в місті, бачення напрямів стратегічної співпраці з командою експертів FORBIZ та про позитивні приклади інфраструктурної підтримки малого та середнього бізнесу в місті.

Також Андрій Леонідович звернув увагу на новаторські практики, що втілюються в місті за підтримки міжнародної технічної допомоги та коштів міського бюджету щодо розширення спектру послуг, що може надавати Центр надання адміністративних послуг для суб’єктів МСП.

Окрім того, присутні на зустрічі мали змогу висловитися про перспективне бачення сприяння розвитку малого і середнього бізнесу, створення умов щодо участі молоді у розбудові місцевого бізнесу.

Експерти FORBIZ зауважили, що результати пілотної програми будуть проаналізовані, а отриманий досвід врахований в ході розробки Урядом рекомендацій з формування та реалізації ефективної політики розвитку МСП на рівні регіонів, міст та об’єднаних територіальних громад в Україні в фокусі ініціатив децентралізації та реалізації державної політики розвитку регіонів та державної політики розвитку підприємництва, які будуть розроблятись на період 2021-2027 роки.

За матеріалами відділу економіки Лисичанської міської ради