Щодо ремонту пам’ятного знаку «Землякам–чорнобильцям»

21 квітня 2021 року на сайті інтернет-видання «Восточный репортер» опублікована інформація під назвою «В Лисичанске реставрируют памятник «Землякам-чернобыльцам», в якій заслуги щодо ремонту зазначеного пам’ятного знаку приписані одному досить відомому мешканцям міста Лисичанськ Народному депутату України.

Заради справедливості, а не ради хвастощів Лисичанська міська ВЦА повідомляє, що пам’ятний знак «Землякам - чорнобильцям» в порядку надання шефської допомоги закріплений для утримання за КП ЛЖЕК № 5.

В рамках підготовки до проведення заходів, пов’язаних з 35-роковинами Чорнобильської катастрофи, підприємством були виконані роботи з поточного ремонту пам’ятного знаку, а саме: закладені шви та сколи між плитами колони, замінена, закріплена та пофарбована плитка, оновлений напис «Землякам - чорнобильцям». Територія навколо знаку постійно утримується в належному санітарному стані.

Комунальним підприємством «Лисичанська ритуальна служба» були виконані роботи з нанесення на мармурові плити пам’ятного знаку прізвищ учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, які померли у 2020 році.

Крім того, до 26 квітня 2021 планувалось виконати ремонт асфальтобетонного покриття в зазначеному районі. З цією метою КП «Лисичанський Шляхрембуд» вже були виконані роботи з демонтажу зруйнованого асфальтобетонного покриття та бордюрного каменю. На цьому етапі з’явився меценат, який і запропонував голові правління Громадської організації «Ветерани Чорнобиля м. Лисичанська» Ігору ХРИЧОВУ, допомогу в облаштуванні території тротуарною плиткою.

І в завершення теми хочеться додати, що благодійність — це важлива частина життя і ознака милосердя до всього сущого. Правда, це діє лише в тому випадку, якщо ви про це мовчите. Якщо ж ви допомогли нужденним, а потім ще кілька днів про це розповідаєте іншим, то скоріш за все, ви це зробили для підняття власної самооцінки. Це демонструє егоїзм, а не милосердя.

Управління житлово-комунального господарства Лисичанської міської ВЦА