Відбулося засідання міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги

Вчора, 10 квітня, в Управлінні праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради відбулося чергове засідання міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги, створеної відповідно до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2003 № 250, Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848, Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 № 117.

Засідання відбулося під головуванням заступника міського голови Максима Головньова за участю представників виконавчих органів міської ради, Лисичанського міського центру зайнятості, управління Пенсійного фонду України в м. Лисичанську, які входять до складу комісії.

Під час засідання членами комісії було розглянуто 53 заяви, з них:

— 51 заява щодо призначення житлової субсидії;

— 2 заяви щодо призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

По кожній заяві рішення приймається з урахуванням акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї та наданих до заяви документів.

За рішенням комісії житлова субсидія на понаднормову площу житла призначена 19 заявникам, на фактично проживаючих осіб — 9 заявникам.

Також, 13 особам житлова субсидія буде призначена у відповідності до вимог діючого законодавства, у зв’язку з отриманням доходів у розмірі меншому ніж мінімальна заробітна плата і при цьому єдиний внесок на загальнообов’язкове державне страхування сплачено у розмірі не меншому, ніж мінімальний.

Щодо інших заяв з питання призначення житлової субсидії комісією прийнято відповідні рішення.

В призначенні допомоги малозабезпеченим сім’ям відмовлено одній сім’ї.

Управління праці та соціального захисту населення