Створення стратегічного плану підвищення конкурентоспроможності Північно-Західного субрегіону Луганської області

На минулому тижні делегація у складі представників управлінь економіки, власності і архітектури Лисичанської міської ради взяла участь у першому (ознайомчому) засіданні Комітету економічного розвитку Північно-Західного субрегіону Луганської області, який відбувся у м. Сєвєроденецьку, у рамках Проекту «Локальні інвестиції та національна конкурентоспроможність» (ЛІНК) Агентства США з міжнародному розвитку (USAID). Під час зустрічі його учасники розглянули питання про необхідність розробки стратегічного плану підвищення конкурентоспроможності регіону, та попрацювали над стратегією Проекту ЛІНК. Крім того, учасники заходу ознайомились з процесом стратегічного планування, найближчими кроками Проекту, з профілем громад та з опитуванням підприємців з цього питання.

Від Проекту ЛІНК у засіданні прийняли участь: його керівник - Ховард Окман, головний радник з місцевого економічного розвитку Анатолій Соловйов, консультанти – Ірина Ковра та Наталія Бойко, міжнародний експерт Кен Накбар. Організатори заходу виразили сподівання, що даний Проект зможе розробити стратегію підвищення конкурентноздатності регіону на засадах успішної співпраці, яка склалася з містами-партнерами Проекту під час попередньої роботи. А економічний розвиток регіону відбувається завдяки ініціативі міст і районів, які мають спільні економічні інтереси регіонального масштабу.

ДОВІДКА: Проект «Локальні інвестиції та національна конкурентоспроможність» (ЛІНК) має на меті надати прогресивним територіальним громадам допомогу, спрямовану на значне зростання інвестицій та нових робочих місць. Діяльність проекту здійснюється у тісній співпраці з органами влади, місцевими підприємствами та потенційними інвесторами. Внаслідок його реалізації очікуються позитивні зміни в економічному розвитку громад, які робитимуть позитивний вплив на конкурентоспроможність України в цілому. Проект також працює на національному рівні над законодавчими і іншими нормативно-правовими актами, які стосуються питань конкурентоспроможності, торгівлі та інвестицій.