Новини культури

29 січня та 4 лютого в меморіальному музеї В.М. Сосюри відбулись тематичні заходи, присвячені життєвому та творчому шляху поета для учнів загальноосвітніх шкіл. Тематичний вечір «Мова моя українська – батьківська, материнська» був присвячений темі української мови в творчості Сосюри.
29 січня та 4 лютого у літературно-музичний вітальні ПК ім. В.І. Леніна пройшла інформаційна година «Щоб пам’ятали у віках» та актуальна інформація «Гірки іскри пам’яті», присвячені голодомору на Україні 1932-1933 років, для учнів загальноосвітніх шкіл міста. На заході був присутній Писарев В.П. - свідок тих подій.
30 січня у літературно-музичної вітальні ПК ім. В.М.Сосюри відбувся музичний вечір «Історія групи «Бітлз». У ході вечора присутні дізналися про легендарний музичний гурт «Бітлз», історію його створення та причини розпаду, про подальшу долю музикантів. Наприкінці заходу було проведено музичну вікторину «Легендарна музика групи «Бітлз». Переможців конкурсів було нагороджено пам’ятними сувенірами.
2 лютого у бібліотеці-філії № 7 для учнів загальноосвітніх шкіл міста пройшла година повідомлень «Хай буде вільна Україна на всі віки, на всі часи» до 300-річчя подій, пов’язаних з воєнно-політичним виступом гетьмана України Івана Мазепи. На заході присутні дізнались про видатного козацького гетьмана, його життя, героїчні подвиги. Усе це знайшло своє віддзеркалення у фольклорі та в художній літературі.
З 2 лютого розпочалися відборові тури обласного конкурсу індивідуальної виконавчої майстерності серед учнів шкіл початкового естетичного виховання. Обласний конкурс відбудеться у три етапи: 1-й пройде на базі шкіл, 2-й – міський і 3-й – обласний.