В Лисичанську пройшло засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати

Сьогодні, 24 лютого, в Лисичанській міській раді пройшло засідання комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, а також з питань реалізації заходів, які сприяють легалізації найманої праці. Очолив засідання заступник міського голови Максим Головньов.

В роботі комісії взяли участь керівники та спеціалісти управлінь міської ради, ДПІ у м. Лисичанську, Головного управління Держпраці у Луганській області, фондів соціального страхування, міського управління Пенсійного фонду.

На порядку денному стояло питання про стан погашення заборгованості з заробітної плати, платежів в Пенсійний фонд України, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на підприємствах. Запрошений представник підприємства КП ЛМС «Електротранс» доповів про ситуацію, що склалася на підприємстві, внаслідок якої працівники не отримують заробітну плату, а підприємство не робить відповідні відрахування. Комісія запропонувала шляхи вирішення цього питання. Зокрема, порекомендувала підприємству ввести систему електронних квитків.

Також комісія розглянула питання про легалізацію зайнятості та заробітної плати, дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати. Керівники запрошених підприємств ООО «Корона», ЧП «ВТВ», ООО Мрія" та ООО «Тор» проінформували про справи на своїх підприємствах та відповіли на питання комісії. Всі перелічені підприємства дуже маленькі з одним чи двома найманими працівниками, тому найголовнішою їх проблемою є неспроможність платити заробітну плату мінімального розміру, бо витрати на податки дуже великі. За підсумками діалогу комісією були надані рекомендації щодо врегулювання ситуації.

Також на засіданні голова Лисичанської територіальної організації ПРВПУ Володимир Іванішин проінформував про стан роботи шахт міста. Він зазначив, що на даний момент шахти готуються до роботи в звичайному режимі. Планується, що до початку квітня шахти Лисичанська будуть видобувати повну денну норму вугілля.