Лисичанська молодь на шляху євроінтеграції

З метою стимулювання інтересу підростаючого покоління до історії Європейських держав, залучення старшокласників до науково-дослідницької творчої діяльності, розвитку творчого сприймання світу та формування творчого уявлення школярів, у квітні – травні 2009 року у Лисичанську пройшов міський етап Всеукраїнського конкурсу «Безпечна Україна, безпечна Європа, безпечний світ», в якому прийняли участь старшокласники багатопрофільного ліцею, СБШ № 8, ЗОШ № № 3, 5, 12, 13, 14, 25, 26, 30. Переможцями цього конкурсу визнані наступні творчі проекти:
1-е місце у Христенка Олега та Аббасової Ельміри – учнів Лисичанського багатопрофільного ліцею (науковий керівник Попов О.Г.); 2-е у Карасьова Олександра – учня ЗОШ №14 (науковий керівник Коржак А.П.); на 3-ому місці – Колягіна Людмила – учениця ЗОШ №26 (науковий керівник Литвінов В.В.), Білик Ольга та Комм Яна – учениці ЗОШ № 25 (науковий керівник Шишкіна А.Е.). Також, у травні поточного року у місті пройшов міський етап Всеукраїнського конкурсу «Громадянське суспільство і молодь», в якому прийняли участь 6 старшокласників багатопрофільного ліцею м. Лисичанська під керівництвом президенту клубу, вчителя-методиста Попова О.Г. Переможцями конкурсу визначені творчі проекти учнів 10-Г класу Христенка Олега, Аббасової Ельміри та Ястреб Карини.

Крім того, на протязі третього кварталу учні навчально-виховних закладів міста прийняли участь у міських етапах Всеукраїнського конкурсу-змагань старшокласників з європейської інтеграції «EUROPA NOSTRA» та ХI Міжнародному образотворчому конкурсі «Радість Європи» на тему «Словник дружби», а також у конкурсі творчих робіт «Кроки в європейське співтовариство», переможцями якого визнані ліцеїсти багатопрофільного ліцею під керівництвом вчителя-методиста Попова Олексія Григоровича, у конкурсі дитячого малюнку «Безпека та мир в Україні» (кращі роботи надіслані у м. Луганськ та м. Київ для участі у виставці-конкурсі дитячого малюнку). 20 травня делегація у складі учнів, директора Щеглаков Є.І. та вчителя-методиста Попова О.Г. Лисичанського багатопрофільного ліцею, а також директора ЗОШ № 7, кандидата історичних наук Зизи М. М. прийняли участь в обласному науково-практичному семінарі «Громадянське суспільство: європейський та національний вимір». Про це повідомляє начальник відділу освіти Лисичанської міської ради Ігор Ганьшин.