Забезпечення пожежної безпеки у весняно-літній період 2010 року

11 березня відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника міського голови Анатолія Калашника. Розглядалось питання про забезпечення пожежної безпеки у весняно-літній період 2010 року. З цього приводу виступив начальник Лисичанського міського управління ГУ МНС України у Луганській області Сергій Загородній. За результатами доповіді та з урахуванням обговорення, міська комісія вирішила: керівникам спеціалізованих служб цивільного захисту міста – вирішити питання щодо забезпечення наявності запасу пально-мастильних матеріалів, ЛКСП «Лисичанськводоканал» - вжити заходів щодо ремонту й відновлення несправних джерел протипожежного водопостачання та заходів щодо обслуговування та ремонту окремих ділянок водогінних мереж, закріплених за підприємствами. Крім того, управлінню охорони здоров’я та відділам освіти та культури міської ради – затвердити наказами заходи щодо посилення пожежної безпеки на підвідомчих об’єктах під час їх експлуатації у весняно-літньому періоді 2010 року та зобов’язати керівників підпорядкованих навчальних, лікувальних, культурно-освітніх і видовищних закладів, дитячих дошкільних установ, оздоровчих таборів вжити невідкладних заходів з приведення цих об’єктів у задовільний протипожежний стан до початку їх експлуатації в літній період та ін. Управлінню з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі ЖКГ – відновити покажчики найменувань вулиць, перехресть і площ, а також забезпечити покажчиками місця розташування джерел протипожежного водопостачання тощо.

Також на засіданні комісії було розглянуте питання про посилення державного нагляду за виконанням робіт, пов’язаних з ремонтом (переплануванням) газифікованих житлових будинків (квартир). За результатами доповіді заступника начальника Лисичанського міського управління ГУ МНС України у Луганській області Сергія Грибанова та з урахуванням обговорення комісія винесла наступне рішення: Управлінню з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі ЖКГ забезпечити своєчасне очищення та перевірку димових та вентиляційних каналів згідно з вимогами діючих нормативних документів за наявністю ліцензій Держпожбезпеки МНС України та посилити нагляд за виконанням робіт, пов’язаних з ремонтом (переплануванням) газифікацією житлових будинків (квартир).

Крім того, на засіданні комісії розглядалось питання про попередження надзвичайної ситуації, яка може скластися в житловому будинку за адресою: м. Лисичанськ, кв. Молодіжний, буд. 9. За результатами доповіді начальника управління з експлуатації газового господарства ВАТ «Луганськгаз» Сергія Горобця та з метою недопущення надзвичайної ситуації комісія прийняла рішення управлінням з виконання політики міської ради в галузі ЖКГ, з експлуатації газового господарства ВАТ «Луганськгаз», міському управлінню ГУ МНС України в Луганській області, Лисичанським РЕМ ВАТ «Луганське енергетичне об’єднання» та міському відділу управління МВС України в Луганській області провести позачергову профілактичну перевірку газових приладів, електрообладнання та скласти акти обстеження тощо.