Про проведення центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у першому півріччі 2013 року роботи, спрямованої на попередження злочинності, бездоглядності та шкідливих звичок серед дітей

Протягом першої половини 2013 року центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводилась соціальна робота із 19 дітьми, які мають проблеми із законом. Повідомлення про таких дітей надійшли від Лисичанського міського відділу кримінально-виконавчої інспекції. 13 сімей із дітьми було охоплено соціальним супроводом. Шести сім’ям надавалась допомога без забезпечення соціального супроводу (за карткою отримувача послуг). 16 дітей отримували психологічні послуги, 19 — соціально-педагогічні, 8 — юридичні, з 1 дитиною проведено профорієнтаційну роботу та надано допомогу у визначенні подальшого місця навчання. Для дітей, засуджених до покарань без позбавлення волі, а також молоддю даної категорії (14 осіб) спільно з кабінетом «Довіри» міської поліклініки проводились заходи, спрямовані на формування здорового способу життя, профілактику наркоманії, алкоголізму, соціально-небезпечних хвороб (у т.ч. ВІЛ/СНІДу). Неповнолітніх було навчено навичкам безпечного життя щодо інфікування ВІЛ (індивідуальні та групові послуги).

Всього у першому півріччі було виявлено суб’єктами соціальної роботи 359 сімей, які опинились у складних життєвих обставинах (655 дітей), здійснено 422 соціальних інспектування. Під соціальним супроводом перебувало 218 сімей, в яких виховується 411 дітей, з них 56 опікунських сімей (76 дітей), 50 багатодітних сімей (183 дитини). Завершено соціальний супровід 110 сімей. З них з досягненням позитивного результату — 104 сім’ї, у зв’язку із зміною місця проживання — 2; без досягнення позитивного результату — 4.

З метою формування здорового способу життя центром СССДМ було виготовлено та поширено серед мешканців міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля соціальну рекламну продукцію: кишенькові календарі — 2 види (2000 екз.), листівки — 1 вид (100 екз.), з проблематик протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу — 1 вид кишенькових календарів (1000 екз.), попередження насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми — 1 вид кишенькових календарів (1000 екз.). Також серед громади міста було поширено 11 видів друкованої продукції з питань формування здорового способу життя (520 екз.), виготовлених партнерськими недержавними організаціями. Фахівцями центру було проведено акцію, присвячену Міжнародному дню пам’яті людей, які загинули від СНІДу, в ході якої жителям міста надавались інформаційні послуги з питань формування у дітей та молоді здорового способу життя.

Директор ЦСССДМ Константин Остахов