В Лисичанську відбулось засідання комісії з питань відпочинку та оздоровлення дітей та підлітків

IMG_5787Сьогодні, 4 квітня, в Лисичанській міській раді відбулося засідання комісії з питань відпочинку та оздоровлення дітей та підлітків під головуванням заступника міського голови Ігоря Ганьшина.

В роботі комісії взяли участь керівники та головні спеціалісти відділів Лисичанської міської ради, працівники дитячої міської лікарні, управління Держпродспоживслужби м. Лисичанськ, Лисичанського відділу поліції Головного управління національної поліції в Луганській області, державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту Лисичанського міського управління ГУ ДСНС України в Луганській області.

Під час засідання було внесено зміни до складу Координаційної ради з питань відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків та затверджено план роботи Координаційної ради на 2017 рік.

Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Ніна Нецвєт зазначила, що у міському бюджеті на 2017 рік на відпочинок і оздоровлення дітей передбачено кошти на відкриття Літніх мовних пришкільних таборів з денним перебуванням і організацію в них харчування дітей пільгових категорій, на організацію роботи ДОТ «Рекорд» зі спортивним ухилом та на забезпечення оздоровленням дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

«Всього влітку 2017р. планується охопити відпочинковими та оздоровчими послугами — 3300 дітей (відпочинком — 2700, оздоровленням — 600). Місцева оздоровча база буде складатися з 14 Літніх мовних пришкільних таборів з денним перебуванням (ЗОШ № 2, 4, 5, 6, 8, 12, 14, 18, 24, 26, 27, НВК «Гарант», 29, 30) з можливістю організувати відпочинок для 800 дітей пільгової категорії та 1 табір з денним перебуванням при Лисичанській міській ДЮСШ зі спортивним ухилом «Рекорд», в якому планується охопити відпочинком 50 вихованців міської ДЮСШ",- зауважила Ніна Петрівна.

Окрім того, членів комісії було ознайомлено з порівняльним аналізом літньої оздоровчої кампанії 2016 року та плановими показниками на кампанію 2017 року. За період оздоровчої кампанії 2016 року різними формами оздоровчих послуг було охоплено 3328 дітей пільгових категорій (план 3300), з них оздоровлено 619 дітей (план 600), охоплено різними формами відпочинку 2709 дітей (план 2700). Планові показники на кампанію 2017 року збільшені в порівнянні з минулим роком.

Зазначимо, що реалізація плану проводиться за рахунок бюджетних коштів, з залученням керівників організацій і підприємств міста та благодійних фондів.

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради