Про роботу відділу з обліку, розподілу, обміну та приватизації житла за І квартал 2018 року

Станом на 01.04.2018 року на квартирному обліку за місцем реєстрації при Лисичанській міській раді перебуває 728 сімей, з них правом першочергового отримання житла користуються 265 сімей, правом позачергового одержання житла — 185 сімей.

За І квартал 2018 року на квартирний облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, поставлено 8 сімей. Знято з квартирного обліку 6 сімей. Відмовлено у постановці на квартирний облік 1 особі.

За звітний період розподілено та надано 9 квартир повторного заселення, з них: 1 квартира надана громадянам, які користуються правом позачергового отримання житла, 2 — правом першочергового отримання житла, 4 — громадянам, які перебувають у загальній черзі; 2 — як відселення зі зруйнованого під час проведення АТО будинку № 17 по кв. Східний у м. Лисичанську.

Продовжується інвентаризація житла, що знаходиться у комунальній власності міста, з метою виявлення кинутих квартир.

За І квартал 2018 року спеціалістами відділу забезпечено організацію та проведення 5 засідань громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті міської ради. На підставі протоколів комісії підготовлено 8 проектів рішень виконкому.

Обстежено житлові умови 14 громадян, які звернулись до Лисичанської міської ради з житлових питань, та за результатами перевірки складені акти.

Заповнено 23 форми надання інформації до Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Відділом підготовлено 100 інформаційних довідок з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна щодо суб’єктів та об’єктів нерухомого майна. Відділом підготовлено і видано 44 копій ордерів.

Станом на 01.04.2018 року кількість приватизованого житла складає 31326 квартир, що становить 90% усього житлового фонду, який складає 34765 квартир.

За І квартал 2018 року приватизовано 34 квартири комунальної форми власності. Заархівовано 34 справи. Видано 1 дублікат свідоцтва про право власності на житло.

Розпочата робота з опису приватизаційних справ постійного зберігання. Станом на 01.04.2018 року сформовано 71 справа на 2840 квартир.

За звітний період працівниками відділу розглянуто 77 звернень, заяв та листів, з них: 30 звернень від громадян, 47 звернень від установ, підприємств та організацій. Усі звернення розглянуті відділом відповідно до норм чинного законодавства.

Прийнято участь у 2 судових засіданнях стосовно житлових питань.

Начальник відділу з обліку, розподілу, обміну та приватизації житла Т.Д. Перепелиця