Основні напрями по реалізації заходів по виконанню програм економічного і соціального розвитку м. Лисичанська за 2015 р.

Інвестиційна діяльність (капітальне будівництво)

Управління капітального будівництва здійснює керівництво в галузі будівництва об’єктів житлово-цивільного і комунального призначення в межах своєї компетенції і виконує функції замовника по будівництву цих об’єктів.

За 2015 рік управлінням капітального будівництва освоєно 1867,0 тис. грн. капітальних вкладень.

Проводилися роботи по капітальному ремонту автодоріг у м. Лисичанську, а саме по вулицях Жовтнева, Первомайська та Свердлова, де було укладено 7540 м2 асфальтобетонного покриття. Це дозволить поліпшити інфраструктуру міста.

Управління капітального будівництва здійснює технічний нагляд за проведенням капітальних ремонтів на об’єктах бюджетних установ, а саме на об’єктах відділу культури м. Лисичанська, міського відділу освіти, управління охорони здоров’я та ДЮСШ міста Лисичанська. На об’єктах проводилися роботи по ремонту покрівель, встановленню металопластикових вікон з використанням скла з енергозберігаючим покриттям та ремонти систем опалення.

Технічний нагляд виконується протягом усього періоду будівництва, реконструкції чи капітального ремонту об’єкта з метою здійснення контролю за дотриманням проектних рішень та вимог державних стандартів, будівельних норм і правил, а також контролю за якістю та обсягами робіт, виконаних під час будівництва. Ведеться перевірка кошторисів та актів виконаних робіт.

Технічний нагляд здійснюють особи, що мають виданий відповідно до законодавства архітектурно-будівельною атестаційною комісією кваліфікаційний сертифікат. Спеціалісти управління капітального будівництва у 2015 році пройшли курси підвищення кваліфікації та отримали нові кваліфікаційні сертифікати.

За час ведення технічного нагляду спеціалістами управління на об’єктах бюджетних установ міста за 2015 рік було заощаджено близько 93,0 тис. грн. (за рахунок безоплатного проведення технічного нагляду).

Так само ведеться технічний нагляд за проведенням капітальних ремонтів на об’єктах УТСЗН, а саме капітальний ремонт житлових будинків та квартир інвалідів ВОВ.

Спеціалісти управління капітального будівництва брали участь в складанні кошторисної документації по об’єктах бюджетних установ, також проводилися розрахунки розміру коштів пайової участі Замовника на розвиток інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури міста Лисичанська.

Інженерно-геологичною службою управління продовжуються роботи по веденню моніторингу зсувних ділянок у м.м. Лисичанськ, Привілля. На теперішній час у містах спостерігається 33 зсуви.

Спеціалістами управління капітального будівництва проводиться обстеження, зі складанням актів, приватних житлових будинків, які отримали руйнування в наслідок бойових дій при проведенні антитерористичної операції в м. Лисичанськ (за 2014-2015 роки було обстежено 395 житлових будинків та складено відповідні акти).

Також спеціалісти співпрацюють з міжнародним благодійним фондом NRC по наданню допомоги будівельними матеріалами мешканцям, будинки яких були пошкодженні в наслідок бойових дій при проведенні АТО в м. Лисичанськ. Так спеціалістами управління були сформовані заявки на отримання будівельних матеріалів, згідно з заявами від постраждалих мешканців, та разом з представниками благодійного фонду була надана адресна допомога 44 сім’ям.

Начальник УКБ Лисичанської міської ради Земляна С. О.