Про роботу Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді

Минулої п’ятниці, 21 лютого, відбулось чергове засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді (далі — Рада) під головуванням заступника міського голови Ігоря Ганьшина.

У засіданні Ради взяли участь голови громадських організацій «Лисичанська спілка ветеранів АТО «Тризуб» та «Луганська обласна спілка учасників бойових дій «Ветерани АТО Луганщини» Володимир Іваницький та Артем Коваленко.

Під час засідання члени Ради затвердили План роботи Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді на 2020 рік та розглянули проєкт Угоди про співпрацю між Лисичанською міською радою та громадською організацією «Луганська обласна спілка учасників бойових дій «Ветерани АТО Луганщини».

Про роботу працівників патрульної поліції та реалізацію заходів в рамках національно-патріотичного виховання у 2019 році доповіла представник Управління патрульної поліції Єлизавета Князєва. У своїй доповіді Єлизавета акцентувала увагу присутніх на реалізації у місті проєкту «Крок до здоров’я», а також розповіла про співпрацю з громадською організацією «Надія — НП» з протидії розповсюдження наркотичних речовин та про роботу із закладами освіти міста у рамках програми «Школа і поліція».

Директор Лисичанського навчально-виховного комплексу загальноосвітня школа І-ІІ ст. № 3 — дошкільний навчальний заклад «Барвінок» Наталія Скрябіна проінформувала про стан роботи з національно-патріотичного виховання у навчальному закладі (додаток 1).

Також начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Ніна Нецвєт ознайомила членів Ради з Законом України від 17.12.2019 № 385-IX «Про визнання пластового руху та особливості державної підтримки пластового, скаутського руху» та з рекомендаціями слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань молоді та спорту на тему "Формування національної ідентичності та національно-патріотичного виховання як стратегічного напрямку державної політики України.

Окрім того, члени Ради доручили громадській організації «Луганська обласна спілка учасників бойових дій «Ветерани АТО Луганщини» надати у 10-ти денний термін план роботи з національно-патріотичного виховання молоді міста, а керівникам навчальних закладів рекомендували переглянути плани роботи на 2020 рік із національно-патріотичного виховання та розпочати роботу з впровадження пластового, скаутського руху.