На засіданні місцевої комісії з питань ТЕБ та НС обговорили шляхи ліквідації аварійної ситуації у зв’язку з поривами на мережах водопостачання

Сьогодні, 24 жовтня, у Лисичанській міській раді відбулось засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) під головуванням міського голови — голови місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сергія Шиліна.

Головне питання порядку денного — ліквідація аварійної ситуації у зв’язку з поривами на мережах водопостачання ЛКСП «Лисичанськводоканал».

Директор ЛКСП «Лисичанськводоканал» Сергій Лозиченко доповів, що 23 жовтня, після подачі електричної енергії на об’єкти ЛКСП «Лисичанськводоканал» та відновлення водопостачання, стались пориви труб систем водопостачання діаметром 600 мм по вул. Московська, діаметром 300 мм по вул. Постишева, діаметром 600 мм по вул. Генерала Потапенка, діаметром 600 мм по вул. Незалежності.

За словами очільника водоканалу без водопостачання та водовідведення зараз залишається близько 30 000 жителів м. Лисичанська, закрите пологове відділення ЦМЛ ім. Тітова, школи та дитячі садочки. Брак питної та технічної води може привести до порушення санітарних норм та епідеміологічної небезпеки.

Також у зв’язку з неможливістю ведення фінансово-господарської діяльності із-за арешту рахунків, у підприємства відсутні паливно-мастильні матеріали та матеріали для проведення робіт по ліквідації аварії на системах водопостачання, — наголосив Сергій Лозиченко.

З урахуванням обговорення місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила вважати ситуацію, що існує на території міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля такою, як продовження надзвичайної ситуації, яка виникла у зв’язку із знеструмленням об’єктів ЛКСП «Лисичанськводоканал» та погіршується через численні пориви водопровідних мереж після відновлення електропостачання.

Окрім того, у зв’язку з отриманням ЛКСП «Лисичанськводоканал» попередження про обмеження електропостачання з 8 листопада 2019 року визнати невиконання ТОВ «ЛЕО» пункту 1 протоколу засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС від 22.10.2019 № 23 та зобов’язань щодо зняття арешту з рахунків ЛКСП «Лисичанськводоканал», що не було враховано під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС.

Комісія зобов’язала управління з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі ЖКГ підготувати та направити листи щодо сприяння у знятті арештів з рахунків ЛКСП «Лисичанськводоканал» до голови обласної державної адміністрації — військово-цивільної адміністрації, Головного територіального управління юстиції в Луганській області, Головного управління ДФС у Луганській області, командувача ООС, оперативного командування «Північ».

ЛКСП «Лисичанськводоканал» доручено провести роботу щодо оплати паливно-мастильних матеріалів ТОВ «Паралель — М ЛТД».

Також комісія рекомендувала виконавчому комітету Лисичанської міської ради виділити із місцевого матеріального резерву для усунення аварійних ситуацій на водопровідних та каналізаційних мережах ЛКСП «Лисичанськводоканал» дизельне пальне у кількості 200 літрів та Лисичанському міському управлінню ГУ ДСНС України у Луганській області дизельне пальне у кількості 100 літрів для підвозу води.