У краєзнавчому музеї

14 вересня 2010 року у виставковій залі краєзнавчого музею відбулося урочисте відкриття виставки робіт декоративно-прикладного мистецтва народного майстра декоративного мистецтва Романенко Олександр Іванович (різьбяр, с. Гречішкіно), Зуєнко Валентини Павлівни (вишивальниця), Васильченко Анатолія Миколайовича (художник, м. Рубіжне) і Шестопалова Олександра Юрійовича (художник). Виставка проходить під назвою ”Таланти твої, Луганщино”.

Народний майстер декоративного мистецтва Олександр Іванович Романенко народився в 1945р. в Росії. Ще в дитинстві проявився його неабиякий художній дар-десятирічним хлопчиком Сашко почав засвоювати складну техніку різьбярства. Тільки тоді це були кораблики, дитяча дерев’яна зброя, казкові персонажі.

Зараз садиба Романенко нагадує казкову країну, де живуть - чотириметровий дерев'яний крокодил, лелеки, ціле сімейство бабаків і багато що інше. А будинок майстра повниться світлом від зроблених його талановитими руками меблів, дверей, рам, люстр, свічників. Олександр Іванович - член Луганського обласного народного клубу „Лівша”, учасник майже усіх обласних мистецьких заходів. Його творчість була представлена і високо оцінена на багатьох Міжнародних і Всеукраїнських виставках і фестивалях, де він неодноразово ставав лауреатом-переможцем. У Голландії, Ізраїлі і Росії зберігаються роботи талановитого майстра, яким гордиться Луганська земля.

На виставці представлено 86 робіт. Всі роботи виконані на високому технічному і художньому рівні.

Кожна робота зігріта теплотою рук і душі, і виражає уявлення майстра про світ, його красу і гармонію. А натхненниками і помічниками для Олександра Івановича є його сім'я - кохана дружина–Ольга Іванівна і діти.

Анатолій Миколайович Васильченко народився в м. Лисичанськ, в 1941 р. З дитинства любив малювати, займався скульптурою, музикою.

Після закінчення школи був призваний в армію, у війська ППО. Потім потрапив в музичній взвод, штатний духовий оркестр. У вільний час вивчав техніку живопису

Після служби в армії жив у Рубіжному, працював на заводі „Заря”. Закінчив Рубіжанський технікум, вечорами грав в естрадно-симфонічному оркестрі ПК ім. Кірова.

Керував духовим оркестром, вів ізостудію. Зараз працює майстром виробничого навчання в ПТУ № 13 міста Рубіжне. Приймав участь у виставках: м.Рубіжне (1986р.; 1989р.); м.Луганськ (1981р.); м.Київ(1987р.); Всесоюзна виставка в м. Вільнюс (1987р.).

Живопис Анатолія Миколайовича викликає абсолютно особливі емоції, вона зачіпає найпотаємніші струни людської душі і будить в ній відчуття.

Олександр Юрійович Шестопалов народився в 1967 р. у м. Лисичанськ. З раннього віку почав цікавитися малюванням, в школі малював стінгазети і плакати. А зараз пише картини для друзів, для своєї душі, і прагне своїми роботами прикрасити життя, подарувати людям радість.

Живопис Олександра Юрійовича переносить нас в світ прекрасних відчуттів і подібно до могутньої чарівниці захоплює увись на своїх крилах.

Валентина Павлівна Зуєнко народилась у 1937 році в Лисичанську. Дитячі роки вона провела зі своєю сім’єю в Узбекистані, і там, ще в дошкільному віці мама навчила її вишивати українським хрестом, рококо, робити прості мережки. Техніку в’язання крючком освоїла сама.

З 1948 року проживала на Україні в с. Ново-Нікольск, де провчилась в школі до 5-го класу, закінчила школу в Лисичанску.

Працювала на склозаводі «Пролетарій», з 1992 року - на пенсії.

Запрошуємо всіх жителів міста поринути у світ прекрасного та відвідати виставку, яка працюватиме до 01.12.2010р.