Підведено підсумки огляду-конкурсу «Бібліотека – територія молоді»

Як повідомили фахівці відділу культури Лисичанької міської ради, у листопаді підведені підсумки обласного огляду-конкурсу юнацьких структурних підрозділів публічних бібліотек Луганської області «Бібліотека – територія молоді», який був складовою частиною ІУ Форуму молодих бібліотекарів Луганщини «Книга. Молодь. Інтелект». Конкурс проводився з метою пошуку та підтримки інноваційних бібліотечних розробок і технологій, що відповідають потребам та інтересам молоді; визначення кращих юнацьких структурних підрозділів області. Роботи приймалися по чотирьох номінаціях: «Інформаційні послуги для молоді», «Приваблива бібліотека», «Бібліотека – комунікативне середовище для молоді», «Рух до читання».

Наше місто на конкурсі представляла центральна міська бібліотека КЗ «Лисичанська ЦБС» (директор Радюшина Н.О.). Бібліотекарі представили на суд журі дві роботи «Портфоліо юнацьких структурних підрозділів КЗ «Лисичанська ЦБС» (автори завідуюча відділом бібліотечного маркетингу та менеджменту Тетяна Дегтяренко та ведучий методист Марія Пікуль) та «Молодіжний літературний клуб «АРС» (автор роботи завідуюча відділом обслуговування Тетяна Фролова).

За підсумками конкурсу роботи центральної міської бібліотеки посіли III місце та нагороджені дипломом та цінним подарунком.

Довідка: клуб поетичної творчості «АРС» створено 09.01.1999р. Його основні цілі – це сприяння розвитку творчих здібностей молоді – прихильників поезії, підтримка молодих літераторів у самореалізації. На засіданнях клубу, які проходять 1 раз на місяць у центральній міській бібліотеці, формуються літературні смаки молоді, члени клубу мають можливість дискутувати, обмінюватись думками, удосконалювати свою поетичну майстерність. Також під час засідань молоді літератори відвідують майстер-класи, які проводять члени міського літературного об’єднання «Исток».