Міжнародний День сім’ї та День матері в Лисичанську

Як повідомили у відділі культури Лисичанської міської ради, до Міжнародного дня сім’ї 14 травня, у бібліотеці-філії № 2, пройшла година спілкування «Сім'я – острівець затишку й щастя», а в бібліотеці-філії № 5 - родинний лікбез «Без сім’ї нема щастя на землі». Бібліотекарі під час цих заходів намагалися розширити знання користувачів про особливості родинно-побутової культури традиційної сім’ї. Під час зустрічей відвідувачі активно обговорювали життєві ситуації, зокрема, становлення взаєморозуміння між членами родини. Бібліотекарі філії № 2 ознайомили присутніх з літературою морально-етичної тематики, зміст якої завжди стає у пригоді всім, хто піклується про стан своєї сім’ї, хто прагне утворити в майбутньому щасливу сім’ю. Крім спілкування батьки ділилися секретами виховання дітей.

У цей же день, в Привільській ДШМ, проведено звітній концерт фортепіанного відділу, присвячений Міжнародному дню матері. Ведуча концерту розповіла глядачам про історію виникнення свята, як його святкують у світі, традиції кожного народу. У виконанні учнів та викладачів лунала класична та сучасна музика різних жанрів.

Крім того, у літературно-музичній вітальні ПК ім.В.І. Леніна проведено свято, присвячене Міжнародному дню матері, для мешканців мікрорайону та студентів Лисичанського будівельного ліцею. На початку заходу ведуча розповіла про походження цього свята, після чого провела вікторину, хто краще знає свою маму. Присутні розповідали про професії своїх мам та їх вподобання. Після цього слово взяла гостя свята, Карпенко Ніна Остапівна, яка розповіла про своє життя, дітей, онуків та правнуків. Велику увагу в своїй розповіді Ніна Остапівна приділила жінкам Великої Вітчизняної війни, які не дивлячись на складні часи залишались мамами й виховували дітей, іноді не тільки своїх. Свято закінчилось концертом, який подарували присутнім учасники художньої самодіяльності ПК ім. В.І. Леніна.

В центральній бібліотеці 15 травня також відбулося свято «Моя сім’я, моя родина в сім’ї і долі України». На гостини до членів клубу «У колі друзів» були запрошені талановиті сім’ї, які займаються декоративно-ужитковим мистецтвом. Брати Андрій та Максим Бережні захоплюються вишивкою, різьбленням, бісероплетінням, виробляють з металу загадкових звірів. Їх роботи зацікавили присутніх своєю незвичайністю, оригінальністю. Олена та Софійка Білецькі розповіли про свою багатодітну родину, про звичаї, яких дотримується їх сім'я, про свята, що зустрічають усією родиною. Вони також зробили виставку своїх робіт, якими не раз захоплювались мешканці не тільки нашого міста, але й Луганська, Попасної та Сватова.

Весело та цікаво 16 травня пройшло у філії № 10 свято «Найсвятіше в світі слово – мати». Діти із задоволенням прослухали історію встановлення свята – Дня матері, вітали своїх матусь віршами, та змагалися, хто більше скаже матусі ніжних привітних слів, згадували прислів’я та приказки про сім’ю, родину. До цього свята була оформлена виставка дитячих малюнків «Я малюю маму».

Відверті розмови, цінна інформація бібліотекарів надана під час проведення заходів до Дня сім’ї та Дня матері, стали допомогою молоді у морально-етичному зростанні, налагодженні стосунків із батьками та у створенні психологічного комфорту в сім'ях, - відзначили у відділі культури.