Новини культури

27 березня на базі Сєвєродонецького обласного музичного училища ім. С.С. Прокоф’єва відбувся 3-й тур обласного огляду-конкурсу індивідуальної виконавської майстерності учнів шкіл естетичного виховання, організований управлінням культури і туризму Луганської облдержадміністрації, Луганським обласним коледжем культури і мистецтв, Сєвєродонецьким обласним училищем ім. С.С. Прокоф’єва та обласним центром навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва. В конкурсі приймали участь учні Стаханівської, Сватівської, Новотошківської, Сєвєродонецької, Новоайдарської та інших шкіл естетичного виховання області. До складу журі входили провідні фахівці Луганського обласного коледжу культури і мистецтв, а також Сєвєродонецького обласного музичного училища ім. С.С. Прокоф’єва. Про це повідомляє начальник відділу культури Лисичанської міської ради Людмила Ткаченко.

Наше місто в конкурсі представляли учні Лисичанської дитячої школи мистецтв №1, дитячої музикальної школи № 2 та Новодружеської дитячої школи мистецтв. За результатами огляду, учениця Новодружеської ДШМ Лунякіна Оля посіла 3-є місце в номінації «Фортепіано» та у теоретичній олімпіаді. Учні оркестрового відділу Лисичанської ДШМ №1 Грищенко Аліна – 1 місце, Філіпченко Анастасія та Апухтин Максим – 2 місце, Лукін Володимир – 3 місце. Учні Лисичанської ДМШ № 2 Балабан Ілля – 1 місце в номінації «Народні інструменти», Коршиков Ігор та Феоктистов Леонід – 2 місце в номінації «Народні інструменти», Білецький Іван – 3 місце в номінації «Фортепіано», Білецька Анастасія – 3 місце в номінації «Духові інструменти», Пєхота Нікіта та Ващук Ліза – 3 місце в номінації «Струнні інструменти». Вітаємо переможців!

Цього ж дня у Луганську проходив обласний конкурс художньої творчості учнів художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв «Фарби розповідають казки» за номінаціями «Живопис» та «Декоративно-ужиткове мистецтво». Конкурс проходив у трьох вікових категоріях. За підсумками конкурсу учениця Новодружеської школи мистецтв Бояринова Олександра в номінації «Живопис» за роботу «Колобок» посіла 3-є місце. Учні Лисичанської ДХШ - Горбачик Марина та Журило Поліна отримали грамоти за художнє втілення .

31 березня в центральній бібліотеці міста в рамках святкування 300-річчя Лисичанська відбувся І-й тур міського конкурсу літературної творчості молодих поетів «Проба пера» - «Мне суждено влюбиться в этот город». Учасників конкурсу оцінювало компетентне журі, яке складалося із членів Міжнародної спілки письменницьких об’єднань, членів міського літературного об’єднання «Істок»: Г.Яценко, М. Лисицького, М.Півень, Н.Рубіжної та голови журі – В.Голубицької. Для участі в конкурсі було надано 84 заявки, у т.ч. надійшли роботи і з Донецької області, з Росії та Узбекистану. Наймолодшим учасникам було по 11 років, старшим - по 25 років. Журі оцінювало вірші та прозові твори за номінаціями: «Земле рідна, колискова» - тема батьківщини у творах, присвячених 300-річчю міста, «Ми – нащадки Перемоги» - тема Перемоги у Великій Вітчизняній війні, «Йдучи в широкий світ, візьму любов з собою» - розкриття внутрішнього світу людини. На завершення конкурсу члени журі назвали імена тих, чиї твори найбільш запам’яталися та хто увійшов до 2-го туру конкурсу.

Минулого тижня у міській дитячій бібліотеці відбулось відкриття тижня дитячої та юнацької книги. Бібліотекарі підготували для своїх маленьких читачів літературний ранок «У книжчиному царстві – Мудрій державі». Під час свята до дітлахів випадково попала Баба Яга, яка намагалася його зірвати. Однак різноманітні конкурси, ігри зацікавили головну героїню свята. Вона разом з дітьми брала участь у літературних конкурсах, вікторинах та інтелектуальних завданнях. Фіналом свята стало нагородження найкращих читачів 2009 року, серед яких: Ковальчук Настя, Тюпаченко Злата, Фірсова Юля, Фурсова Альбіна, Шкабура Анна, Фесенко Тетяна та Муратова Карина.