Новини культури

Народний інструментальний ансамбль «Сувенір» переможець обласного конкурсу

21 березня у м. Луганську відбувся 2-й тур обласного огляду-конкурсу інструментальних ансамблів викладачів шкіл естетичного виховання. У конкурсі взяли участь інструментальні ансамблі з 32 шкіл естетичного виховання області. Наше місто на конкурсі представляли народний інструментальний ансамбль «Сувенір», тріо скрипалів Лисичанської дитячої музичної школи № 2 та тріо баяністів Новодружеської дитячої школи мистецтв. За підсумками конкурсу народний інструментальний ансамбль «Сувенір» викладачів Лисичанської дитячої музичної школи № 2 (керівник Олександр Могільніков) посів 1-е місце.

«Солдат з ліричною душею»

17 березня у центральній бібліотеці, в межах святкування 300-річчя Лисичанська відбувся вечір-портрет «Солдат з ліричною душею», присвячений 100-річчю з дня народження видатного земляка, багатогранно обдарованої людини: поета, художника, фотографа, кореспондента, воїна-фронтовика – Григорія Семеновича Куща, який черпав свій талант, своє натхнення з історико-культурного коріння нашого краю, міста.

Завдяки ентузіазму викладача української літератури ЗОШ № 24 Тетяни Андріївни Чернишової у навчальному закладі було проведено багаторічну пошуково-дослідницьку роботу з метою створення шкільного музею Г. Куща. В музеї зібрана майже вся його духовна спадщина: картини, фотоетюди, вірші, навіть ненадруковані поетом рукописи, а також його особисті речі, сімейні фото, листи та інше. Використовуючи цей матеріал, а також рядки з автобіографічних віршів поета-земляка, учні школи розповіли цікавий живопис Григорія Семеновича. Виступ краєзнавців супроводжувався показом слайдів з відображенням картин та фотографій Г. Куща. На вечір було запрошено соратників по перу, його учнів та просто шанувальників його таланту, серед яких Драгомиров В.Є., Півень М.Ф. та Проневич А.О. Немало теплих слів, вдячних спогадів в адресу ювіляра звучало цього дня.

Про це повідомляють спеціалісти відділу культури Лисичанської міської ради.