У краєзнавчому музеї

11 лютого у приміщенні Лисичанського міського краєзнавчого музею відбулося відкриття нових персональних виставок та музейних експозицій. У виставковій залі представлена персональна виставка подружжя Малахових. Катерина Львівна та Анатолій Якович знайомлять нас з прекрасним світом живопису. Вони – неодноразові учасники обласних та республіканських виставок. Катерина Львівна – лауреат Всеукраїнського фестивалю народної та професійної творчості (м. Київ), лауреат обласного фестивалю «Калина красная». На виставці представлено 40 робіт Катерини Львівни – це пейзажі, натюрморти, портрети (холст, масло) та 17 пейзажів Анатолія Яковича, виконаних аквареллю. Про це повідомляє відділ культури Лисичанської міської ради.

Також у виставковій залі представлені екслібриси Бориса Миколайовича Романова. Борис Миколайович віртуозно володіє однією з самих відомих в Україні технік – ліногравюри, що дозволяє йому легко виявити чіткий силует, підкреслити контрасти чорного та білого. Б.М. Романов - лауреат, дипломант міжнародних конкурсів та виставок. Його роботи знаходяться у колекціях Національного музею ім. Т.Г. Шевченка і Музею книги та друку м. Києва, Московському музеї книжного знаку, Міжнародному центрі екслібриса (Бельгія), Музеї графічного мистецтва (Італія), а також у приватних колекціях США, Канади, Іспанії, Франції та інших країнах світу. Починаючи з 1986 року художник створив понад 300 графічних мініатюр. На виставці представлено 203 роботи.

Крім того, у виставковій залі представлено роботи різьбяра по дереву, народного майстра декоративно-прикладного мистецтва України Беленецького Анатолія Абрамовича (27 робіт). Це - ковші, розноси та інші предмети кухонної утворі. Всі роботи виконані на високому технічному й художньому рівні, основна прикраса яких - геометричний орнамент. Згідно інформації відділу культури, цього ж дня в музеї розпочали свою роботу ще дві нові експозиції: «Символи держави, області, міста» та «Лисичанськ – колиска Донбасу». Цю експозицію можна назвати візитною карткою міста. На фоні розгорнутої карти Лисичанська розміщені фотографії найбільш значимих підприємств, пам’яток та пам’ятних місць з короткою історичною довідкою про місто. У цей день в музеї також було відкрито для відвідування два нових зали сучасної скульптури, в яких розміщені роботи Заслуженого художника України, лауреата Російської премії імені Михайла Олександровича Шолохова, членів Національної спілки художників України Миколи Васильовича та Ельвіни Максимівни Можаєвих. Всього у залах представлено 57 скульптур.